Generalnie autko SUPER, jestem bardzo zadowolony, jest ekonomiczne, pakowne i piękne. Jako nieliczny samochód w standardzie posiada 7 poduszek, ABS, ESP i jeszcze wiele innych systemów bezpieczeństwa, no i ten dach REWELACJA. POLECAM.
Choć silnik jest mały daje sobie doskonale radę w tym sporym aucie (407 SW). Jest dość dynamiczny i cichy. Wcześniej jeździłem Laguną 1.6 110KM benzyna wg mnie Peugeot z silnikiem 1.6 110KM HDi jest o niebo lepszy. Jestem bardzo zadowolony.
W porównaniu z Laguną II jest twardsze, ale bardzo komfortowe.
Lustrka boczne kiepskie, za małe i trochę ograniczające widoczność, duzy "martwy punkt" ale to może tylko moje odczucie, w Lagunie II było dużo, dużo, duzo lepjej.
Trochę przysłaniają widoczność przednie słupki no ale gdzieś muszą być. Po zainstalowaniu czujników radarowych na przód i tył problemów z parkowaniem nie ma.
Tu można się troche przyczepić aczkolwiek można sie do wszystkiego przyzwyczaić, jest bardzo dużo przycisków, które bardzo efektownie wyglądają w nocy ale brakuje tu wg mnie np przycisku do regulacji klimatyczacji po obu stronach lub przycisku umożliwiajacego wyłączenie klimy bez konieczności wchodzenia w komputer pokładowy. Ale możan sie do wszystkiego przyzwyczaić. Pilot do radia w porównaniu do Laguny II kiepski no ale w Lagunie II pilot do radia to wg. mnie REWELACJA.
Jak do tej pory jestem zadowolony, zobaczymy zimą. Podoba mi się opcja z "dopalaczem" nawiewu na przednią szybę. Samochód posiada szklany dach i nagrzewa się latem szybko, klima daje radę.
Przód SUPER, tył no tragedja to nie jest ale mogło by być lepjej, póki dzieci małe to OK. Bagażnik w SW choć wg cyferek jest niezbyt pojemny to mi wystarcza - wyjazd wakacyjny 4 dorosłe osoby i 1 dziecko wszystko zapakowane łacznie z zabawkami wóżkiem i innymi niezbędnymi gratami.
Ocena tylko 4 za miejsce z tyłu choć rewelacja to tylko w SUPERB.
Jest super.
Tu zawsze by mogło być lepjej. Jazda miejska - Warszawa, jazda poza miastem z pełnym załadunkiem (5 osób na pokładzie + bagaż)
Kupiłem disla w cenie benzyny z gratisami itd.
Przebieg ok. 5000 km więc jak by się już zaczęło psuć to bym się chyba załamał aczkolwiek od nowości przy odbijaniu kierunkowskazu zapala się na chwilkę kierunek w stronę przeciwną, stuka tylna kanapa jeśli nikt na niej nie siedzi.
Zobaczymy za np 50 000km.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 HDi FAP 109KM 80kW