Układ elektryczny
: Elektroniki tyle ile trzeba i nic się nie dzieje.
Nie ma w zasadzie do czego się przyczepić, jeżeli się dba o autko.
Trochę za słaby jak na auto tej wielkości, ale za to spalanie na poziomie prawie wzorowym - coś za coś.
Silnik cichutki, a jak czasami głośniej pomruczy to miła muzyka :)
Fajnie i leciutko. Póki co bez zastzeżeń
Prowadzi się fajnie, ale bardzo czuć nierówności i mam wyraźne opory żeby wchodzić nim szybciej w ciasne zakręty bo wciąż mi ciężko wyczuć to autko.
Z początku wydawał mi się aż nad zbyt twardy, jak niemiec jakiś, teraz albo się przyzwyczaiłem, albo nasze drogi dały znać.
Ogólnie z zawieszeniem problemów brak.
Trochę przeszkadza przedni słupek. Do tyłu pomimo sporej pupki za szybą też nieźle. Przy parkowaniu łatwo się przyzwyczaić.
Wszystko na swoim miejscu, nie ma na co narzekać. Mnie bynajmniej nic nie denerwuje.
Klima boska. Nie wieje w twarz, a działa natychmiastowo. W lato prawdziwa lodówka :)
Z przodu dużo miejsca, z tyłu nieźle. Kanapy średnio wygodne, trzeba się przyzwyczaić. Nie ma co porównywać do mojego drugiego autka Mondeo I, ale i tak nieźle.
W zasadzie wzorowe. Przy większych prędkościach słychać troszkę bardziej, ale i tak można by się szeptem dogadać.
Miasto - 5.5 - 6.5
Trasa - 4.5 - 5
Części... jak do francuzów - nie za tanie, ale jak się znajdzie sprytnego i zaufanego mechanika...
W moim mieście muszę omijać ASO szerokim łukiem, w przypadku drobnych usterek jeżdżę do speca od francuzów (bierze 50 % cen z ASO), a w przypadku poważniejszych do innego miasta ;/
W autku na szczęście mało kiedy coś się dzieje i poza normalnymi sprawami eksploatacyjnymi mam problem tylko z filtrem cząstek stałych... jak w 607,C5 itp.
Kupiłem używane, za te pieniądze otrzymujemy porządną limuzynę klasy średniej.
jedna przepalona lampka = cały nowy komplet naprawczy... W zasadzie nie zaobserwowałem.
Brak poważniejszych i oby tak dalej
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 HDi FAP 109KM 80kW