Polecam autko, chociaż cena jest nie mała...nie mniej konkurencja oferuje podobne opcje za dużo więcej. Poezją w tym aucie jest motor nie ma może wielu koni mechanicznych (170)...ale jego osiągi dla przeciętnego uzytkownika sa więcej niż zadowalające biturbo pracuje nienagannie bez turbodziury...moment obrotowy 370 NM jest dostepny już przy 1500 obrotów na min...żwawo gna po naszych polskich dziurach. Zdecydowanie twardszy od 406...ale przez to stabilniejszy...
elastyczność - bardzo dobra, przyspieszenie - bardzo dobre do 100km/h 8,6 s , kultura pracy jak najbardziej pozytywna
6 biegów do przodu, 2, 3, i 4 doskonały do wyprzedzania, precyzyjna,
świetnie trzyma sie drogi, ESP nie jest zbyt wrazliwe
gdyby nie czujniki parkowania cofanie jest utrudnione
wszystko na wyciągnięcie ręki, jakość dobra
Klima swietnie radzi sobie z niemałą kabiną
dla mnie dobrze bo mam 178cm...w 406 było więcej miejsca ;)
klejone szyby boczne robią swoje...cisza jest naprawdę imponujaca nawet przy 200km/h
jak na tę masę (ponad 1600 kg) spalanie bardzo dobre...wszystko zależy od stylu jazdy...miasto od 7,7 - 10 l/100km mieszany 7,2 .....trasa jadąc okolo 130km/h około 6,6 ...to nowe auto zobaczymy jak sie wszysko "ułoży" wtedy można pisać o osiągach
2000 km to zbyt mało by coś powiedzieć...w mojej 406- stce po 220 tyś nic sie nie psuło z wyjątkiem łączników :)))