Fajne auto dla rodziny, dla kogoś kto ceni komfort jazdy. Bardzo dobra widoczność w szybach jak i lusterkach. Ładnie prezentuję się na zewnątrz jak i wewnątrz. Środek dobrze przemyślany. Dużo miejsca dla pasażerów na przednich siedzeniach. Trochę mniej z tyłu. Myślę że osoby powyżej 190cm miałyby problem, ale ja takich osób nie wożę także jak na razie nikt nie narzekał. Bardzo czytelne i bardzo ładnie podświetlone zegary, co cieszy oko. Klimatyzacja dwustrefowa spełnia swoją rolę. Wszystko w tym aucie działa super. Na dobra ocenę zasługują lusterka przyciemniane, składane elektrycznie, automatyczne wycieraczki i światła co sprawia że jazda tym samochodem staję się przyjemnością. Nie będę się za bardzo rozpisywał, bo można byłoby o wyposażeniu napisać książkę.
Spalanie w 407 dla jednych jest duże dla drugich w normie. Ja uważam że jest w normie. 8 litrów na trasie to nie dużo. W mieście gorzej bo spala mi ok.12 litrów, ale 10km pokonuję w 40 minut. Ktoś kto mieszka w nie dużym miasteczku myślę że spali ok. 9-10 litrów.
Silnik mógłby mieć trochę więcej mocy, ale tak jak ja jeżdżę w trasy w zupełności wystarcza.
Ogólnie oceniam to auto 10/10. Za wygląd, wyposażenie, komfort i przyjemność z jazdy.
Miałem już kilka aut w swoim życiu (opla vectre b, opla vectre C, mercedesa C klase, seata cordobe, forda escorta, toyote corolle i avensis, mazde 6. Z żadnego samochodu nie byłem tak zadowolony jak z Peugeota 407. Jak kiedyś zmienie auto to tylko na peugeota.
Polecam wszystkim. A oceny i opinie negatywnw które czytałem u innych użytkowników myślę że są przesadzone... Wiadomo że samochód nie będzie wiecznie jeżdził bez awarii. Jak wymieniasz wszystko na czas to nie bedziesz miał z nim problemów. JAK DBASZ TAK MASZ... Pozdrawiam wszystkich posiadaczy 407.
Bardzo dobrze i równo wchodzi na swoje obroty.
Wszystko ok.
Świetnie...
Super. Ogromna przednia szyba i duże boczne sprawiają że widoczność z każdej strony jest b. dobra.
Nawiew na przednią szybę spisuję się idealnie... Szyby nawet jeśli zaparują przy właczonym nawiewie szybko odparowują.
Nikt nie narzeka. Z tyłu mogłoby być trochę więcej miejsca ale ja tam nie siedzę także mi to nie przeszkadza. Za to jest duży bagażnik do którego wejdzie prawie wszystko. Dzielona tylna kanapa z otworem po środku spełnia swoją rolę...
w porządku...
Na trasie pali naprawdę nie wielę, bo jak na samochód z silnikiem 1.8 i z dużą masą 8 litrów to nie dużo. Pewnie ktoś bardzo oszczędny zszedłby poniżej 8 litrów. Trochę gorzej jest w mieście. Mi średnio na 100 km w mieście spala ok. 12 litrów. To dużo ale 10 km w mieście jadę 40 minut;( Średnia mimo wszystko to ok. 9,5 litra co nie jest złym wynikiem...
Mam samochód ponad rok i jak na razie nie przytrafiło mi się nic złego...
j.w
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 116KM 85kW