: Nie bać się pompy Lucas EpiC od czego jest internet :)
Jeździłem róźnymi samochodami, ale to co daje ta 406 przechodzi wszelkie oczekiwania. Normalnym dla mnie jest , że przy tym roczniku trzeba coś naprawić wymienić.O auto teżtrzeba dbać!! A nie jak niektórzy jeżdzą aż padnie a potem narzekają i sprzedają kolejnym zachwalając \"stan igła\", a potem ci następni złożeczą jaki to szajs kupili na literę F.... Wszystki maniakom PSA i tym co nie chcą pancerwagena gorąco polecam!!!
Poprostu bajka... Mój Lew ma dech :D jeżeli się ma silnik z wiadomym przebiegiem i sie zmienia systematycznie olej i filtry odwdzięczy się cichą i elastyczną pracą. Ostatnio sam uszczelniłem pompę Lucas Epic, której się najbardziej obawiałem przy zakupie tego auta, ale od czego jest internet :)
Żadnych problemów, biegi wchodzą lekko i precyzyjnie. Najlepsza jest 4 idzie jak wściekły, 1 , 2 , 3 to tylko do rozkulania się.
Ludzie narzekają na łączniki, fakt trzeba je wymieniać często, ale to nie wina samochodu tylko naszych dróg. Jak się o to dba to zawieszenie rewelacja.
Mam sedana. Przód bez zastrzerzeń.(jak przed wielkim telewizorem na kanapie w domu:D) Do tyłu trochę gorzej. Ale po krótkim czasie można wyczuć auto i jest ok.
Mam wersje SV więc jest prawie wszystko. Jedyne co troche przeszkadza do przełączanie klimatronika w czasie jazdy (odwracanie wzroku od jazdy) ale to też jest do opanowania.Sterowanie radia przy kierownicy jest bardzo przydatne.Polecam wersje SV - (jest lepiej wykonana pod względem materiałów) mam porównanie z wersją ST.) Welury bardzo wysokiej jakości.
Zagrzewa się raz dwa, nadmuchy dobrze umieszczone, duży zakres regulacji mocy nadmuchu. Klimatronik w tym roczniku to naprawdę wypas. Raz nastawiasz na trasie i zapominasz o regulowaniu temperatury.Klima dobrze chłodzi nawet w nagrzanym mocno samochodzie.Opcja podgrzewania foteli nie działa, maty grzewcze w tych rocznikach nie wytrzymały zbyt długo.
Miejsca jest dla każdego. Bagażnik w sedanie trochu mały (nisko puszczona szyba a wysoka tylnia burta ogranicza władanie większych przedmiotów. Szkoda że siedzenia nie składają się równo do poziomu.
jak jest zimny to troche robi kle kle , ale jak się zagrzeje to chodzi tak samo cicho jak kolegi HDI z tym samym przebiegiem. Więc jest naprawdę ok. W środku jesat ok, na 96 rok i sparciałe w niektórych miejscach uszczelki nie mam zastrzerzeń.
jak na tą pojemność i mój styl jazdy to 100% zadowolenia. 6,5 - 7 l na 100.Trasa załadowane auto 3 osoby 6,2. (130- 150km/h)
Auto sprowadziłem z zachodu, może dlatego było w takim dobrym stanie i w takiej wersji. Kolejne też sprowadzę z zachodu. Cena jest niska jak za takie możliwości, wyposażenie i osiągi.
- zużycie paliwa dla silnika 2.1 TD 12V 109KM 80kW