Naprawdę fajne autko dla rodziny 2+2 duże i przy częstych wypadach poza miasto średnie spalanie będziemy mieli w granicach 6.5L/100km. Jak dla mnie jednak brakuje trochę mocy i raczej będę rozglądał się za zmianą na coś mocniejszego jak trafi sie 406 z silnikiem 110 lub mocniejszym to na pewno kupie.
Fajny silniczek ale 90KM to trochę mało jak na takie autko.
Jest dobrze, choć dwójka i jedynka coś ciężej wchodzą niż pozostałe biegi. Ale jest to mała różnica.
Jak to francuz - jest miętki i przy ostrzejszych zakrętach i prędkości 90km/h nie czuję sie za pewnie (choć auto toru jazdy nie zmienia, nie zarzuca) - ale za to wygodny
Jest dobrze
Brakuje mi podłokietnika ręczny jest daleko cofnięty i zostaje chyba zakup tylko takiego montowanego do fotela kierowcy.
Climatronik jak i ogrzewanie działają b.dobrze
dwójka dzieciaków na tylnej kanapie z fotelikami i nie trzeba sie martwić o odsunięte na max przednie fotele.
Zimnego słychać - ale jak dla mnie to przyjemne dźwięki - w trasie silnik nie zwraca na siebie uwagi
Miasto - zimny łyka nawet po 10L (niestety słaby silnik to wychodzi przy jeździe miejskiej), trasa 100km Zakopane - N.Sącz 4.9L/100km - czas podróży 75 min więc normalna jazda przy małym natężeniu ruchu. Przeglądy, naprawy przykładowo zmiana rozrządu w serwisie 1000 zł. naprawy czekam kiedy zawieszenie padnie ale coś nie chce :-)
Wart swojej ceny i patrząc po giełdach to cena z roku na rok trzyma się na przyzwoitym poziomie - wiec myślę ze to dobrze świadczy o 406.
przycisk podnoszenia przedniej szyby kierowcy coś się zluzował.
brak
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 90KM 66kW