: może i są lepsze, bardziej dynamiczne i ekonomiczen, ale do noormalnej jazdy w zupełności wystraczający:)
dokonały samochód jeśli ktoś szuka wielozadaniowego samochodu, spokojnie może służyć, jako auto rodzin (bagażnik na pojemność około 430 litrów) jak i auto reprezentacyjne, dużo miejsca dla kierowcy i pasażerów.
silnik pracuje równo i płynnie, nie ma większych problemów z odpaleniem nawet podczas dużego mrozu, a niestety nie jest garażowany
skrzynia pracuje płynnie i nie trzeba szukać biegów z łatwością radziła sobie moja siostra z półrocznym stażem kierowcy
mile mnie zaskoczył, świetnie trzyma się drogi z łatwością pokonuje zakręty i jest bardziej skrętny niż alfa 156
widoczność jest jak dla mnie zadowalająca, trochę przeszkadza mi słupek przy przedniej szybie, ale to naprawdę nieznacznie, a z tylnej szyby praktycznie nie korzystam, wolę lusterka boczne:)
ergonomię zawsze można poprawić natomiast nie mogę mieć większych zarzutów, myślę, że ten samochód zadowolił by nie jednego...
w mojej 406 wymaga naprawy, natomiast z rozmowy z innymi użytkownikami mogę wywnioskować, że jest na dobrym/zadowalającym poziomie
dużo przestrzeni naprawdę zasługuje na miano luksusowej limuzyny, kierowca ma do wszystkiego blisko nie musi nic szukać, cała konsola jest czytelna i prosta, przestrzeń dla pasażerów z tyłu jest wystarczająca nawet na długie trasy
podczas jazdy słychać tylko cichy pomruk, równiutko pracującego pod maską diesla, spokojnie można słuchać cichutko radia, którego nie zagłuszają dźwięki z zewnątrz
ja na samochód o tej masie i takim silniku, można śmiało powiedzieć, że jest ekonomiczny, zużycie paliwa jest niżesz niż np.: w Mondeo 1.8TD a przy tym jest bardziej ekologiczny (nie kopci tak z rury;p)
całkiem przyzwoita cena, do tego co może zaoferować ten samochód właścicielowi, pod warunkiem, że ten o niego odpowiednio zadba, moim zdaniem ten samochód może zaoferować więcej za podobną cenę niż Vectra B
na szczęście nic jeszcze nie naprawiałem, ale mam już 11 letni egzemplarz, tak więc wszystko przed mną;)
silnik jest ok, powiem więcej jest naprawdę twardy, jedyne co mam w planach naprawić (choć nie muszę ) to klima tronik, niestety kupiłem już z uszkodzonym, a po zakupie brakło pieniędzy na ewentualną naprawę, jakie okaże się tego koszt, dowiem się na wiosnę...
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 90KM 66kW