dobry silnik, ale ja podniosłem mu moc do 130km,i teraz jest naprawde fajny, ładnie ciągnie i jest ekonomiczny.
Ładnie chodzi, zero problemów.
Miękki, komfortowy, do sportowej jazdy raczej się nie nadaje, co do trwałości to wydaje mi się że jest nieżle, ceny części raczej niskie.
Całkiem przyzwoicie.
Jak na 13-to letnie auto, ok. podłokietniki, dziura w oparciu na narty, kładzione tylne oparcia, miejsce na kubki,podświetlanie lusterek, drzwi, jest nieżle.
Klimatronik daje rade.
Dużo miejsca, bagażnik też fajny.
Jest cicho, w nowym Focusie 1,6 diesel jest głośniej.
Średnio \"w koło komina\" 6,5 litra to dobry wynik, na trasie przy normalnej jeździe 5,0 to też super. Latem z klimą pali nieco więcej niż zimą.
Tutaj muszę dać doskonałą ocene. Samochód plus opłaty, filtry, oleje, naprawa uszkodzeń, podniesienie mocy, nowe opony razem około 9000zł.Rocznik 28-12-2000r. z południa Francji-zero korozji, klimatronik, el. fotele, komputer, czujnik deszczu, alusy, elektryka, centralny zamek i silnik diesla na CR. Za Niemca w tej klasie z podobnym wyposażeniem i silnikiem musiałbym dać jeszcze raz tyle- nie warto.
Kupiłem autko z Francji od pierwszego i jedynego właściciela lekko stuknięte, sam naprawiłem, filtry, olej, klima po kupnie, a teraz tylko tankuje i odpukać nic poza tym.
Nic sie jeszcze nie popsuło, aczkolwiek sprzęgło bierze dość wysoko, może wkrótce będzie wymiana.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 109KM 80kW