Silnik rewelacja, jak do tej pory nie bylo z nim zadnych problemow - przy 175000 sprawdzane bylo ciscnienie w cylindrach i we wszystkich bylo cacy!
Szkrzynia jest dobra ale nie rewelacyjna, do precyzji niestety troche jej brakuje - NISSAN PRIMERA mojego ocja wypada lepiej pod tym wzgledem. Czasem problemy ze wstecznym. Dobre w skrzyni jest to, ze jest bezawaryjna.
Jak to we francuzach bardzo wygodny ale niestety niezbyt trwaly - po zimie ma przewaznie lozyska w kolach do wymiany. Koszt tego jest niewielki ale jest to jednak minus. Miekkie zawieszenie powoduje rowniez przechylanie sie auta na boki na zakretach, kierowcy o sportowym zacieciu niech sobie to auto odpuszcza :)
Tu zadnych zastrzezen nie mam, jedyne co by sie przydalo to wycieraczka tylnej szyby (ktora de facto wystepuje w niktorych egzemplarzach). Widocznosc w lusterkach bocznych bardzo dobra.
Super. Wszystko na swoim miejscu- obsluga intuicyjna.
Bardzo dobre - w zime auto bardzo szybko sie nagrzewa, nie ma problemu z zaparowanymi szybami. A na lato mam klime :)
Bardzo duzo miejsca zarowno z przodu i z tyłu a także w bagażniku. Ladownosc to ponad 600 kg + niski prog zaladunku. Dodam tylko, ze miom autem jezdzila czasem 5-cio osobowa rodzina z psem i wszytstko bylo OK.
Do 120km/h wszystko cichutko, powyzej robi sie glosno. Moje auto jest na 14 calowych felgach i moze to dlatego. Dodatkowo zamiast katalizatora mam strumienice co podnosi halas.
Zuzycie paliwa miasto 10l/100km
trasa 6-7l/100km. Mieszany wychodzi okolo 8-9l. Zamienniki nie sa drogie wiec koszty serwisu sa dosyc przyzwoite. Zdecydowanie polecam auto osobom, ktore jezdza spokojnie - wtedy spalanie jest na przyzwoitym poziomie a zawieszenie wytrzymuje bardzo dlugo.
Awaria silniczka krokowego po tym jak w myjni umyli mi podwozie :) Pojawilo sie zjawisko plywajacych obrotow - wymianan silniczka byla dosyc droga.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 110KM 81kW