: sztywna karoseria,ktora nie trzeszczy i ciche zawieszenie
wygodny, niedrogi w ekspluatacji,i co dla mnie wazne nie tlucze sie ani nie skrzypi podczas jazdy
poza tym,iz jest to min. mocy do tej wagi,to silnikowi naleza sie same pochwaly,elastyczny prawie jak stare osmiozaworowce,wstrzemiezliwy przy lekkiej nodze,cichy,absolutnie bezawaryjny i bez najmniejszych wyciekow,dolewki oleju zbedne
w moim egzemplarzu pracuje prawie idealnie,tylko przy duzych mrozach czuc wiekszy
opor,sprzeglo oryginalne git, mimo sporych przebiegow z campingiem i z lodka
dla statecznych,doswiadczonych kierowcow rewelacja,driftowalem za kawalera i do narodzin pierwszego syna,a teraz cenie wygode,i m-dzy innymi dla tego tak dlugo jestem w posiadaniu 406,nie do wiary ale po wybojach przelatuje lepiej niz wspolczesne bryki do ok. 130,000pln,wymiany elementow na przecietnym poziomie
tylko srednia
w mojej wersji brak podlokietnika i szerszego zakresu pracy wycieraczek a takze utrudnione wsiadanie, ze wzgledu na nisko umiejscowione siedzisko- to minusy,reszta spoko,ale jak sie juz usadowimy ,to mozna gnać godzinami
ciepelko i chlodzik moment,plus za kilka stopni pracy dmuchawy
przestronna i wygodna kabina,kufer sredni
mimo iz biegi sa raczej krotkie,to do 140 km/hjest cichotko,ale najlepsze to,ze zawieszenie nie informuje do konca o stanie naszych bezdrozy.
najmniej 4.8,srednio 7,7 ,z campingiem 11.5,wszystko przy lekkiej nodze
kosztowal 64000,ale i tak pojezdrze nim jeszcze kilka lat
w zawieszeniu co 2 lata ok 300 pln,cieńkie plastiki nad tylnymi amorami stukaja po przeladowaniu,predkosciomierz ok. 1% trasy kleka ,żeczy ekspluatacyjne ok.ale najgorsza jest korozja progow i maski,mimo iz auto posiadalo gwarancje na perforacje to s.rwiel z golemo z daleka ocenil tylko wade lakieru,niepodlegajaca juz gwarancji,olewajac fleta,zlecilem naprawe poza aso,a tam okazalo sie ze 1/2 wys. progu wypelniona byla blotem ,pod ktorym scianki progu byly calkiem zgnite i trzymaly sie tylko na orginalnym baranku i lakierze,boczek siedzenia i kierownica tez sie zestarzaly
nigdy nie stanął,zawsze zapala,kolesie nowoczesne bryczki, drozsze wozili juz na lawetach,i to niejednokrotnie
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 110KM 81kW