: Jest i komfortowe i sportowe choć nie jest super trwałe ale i tak tańsze w naprawie niz w passacie B5
: Rdzewieją progi
Układ elektryczny
: Sprawdzić połączenia masy w liczniku
: Polecam wymienić raz a dobrze
Polecam auto dla tych co szukają komfortu za rozsądne pieniądze,przed zakupem dobrze go sprawdżcie.Felgi większe niż 15 cali szybko zniszcza zawieszenie.
Nigdy nie przejmowałem sie zużyciem paliwa ani opinią innych,kupuje auta które mi się podobają.Sil na wolniejszych obrotach pracuje cicho i wystarczająco dynamicznie,pozwala też rozpedzić auto do 200km/h.Na trasie spali 8l a misto 12l mimo że klima i raczej moja ciężka noga operuje gazem.
Skrzynia była by na 5+ gdyby biegi wchodziły z mniejszym oporem, a tak bez wad, sprzęgło od nowości wytrzymało 260tys km może dlatego że miał(406) w życiu tylko 2 kierowców.
Zawieszenie super jeśli ktoś lubi komfort na codzień i dobre trzymanie na cisnych i szybkich zakrętach. Niestety trwałość to słaby punkt. polecam jednorazowo wymienić całość na dobrych zamiennikach i cieszyć sie bezawaryjnie przez 2 lata,no chyba że auto trafi na lepsze drogi niż w polsce.
Widoczność super,choć parkowanie na lusterka nie zawsze wychodzi super mimo dużych lusterek.
Wszystko na swoim miejscu jeśli ktoś miał do czynnienia z \"francuzami\"
Grzanie zimą super, po 2 min czuć napływające ciepło,auto było bezwypadkowe więc szczelne,szybko można sie było cieszyć jazdą. Klima ręczna w moim przypadku,też daje rade ale są auta lepie chłodzące.
Mam 185cm wzrostu dlatego często fotel jest odsunięty do końca mimo to miejsca jest dużo i naprawde spory bagażnik.
Moje auto zakupione było we fr salonie i może dlatego materiały były super.Do pewnych obrotów silnika prawie nie słychać,zawieszenia puki jest sprawne też nie.
Lubie szybką jazdę ale nigdy nie spalił więcej niz 12l,trasa 8l.Przez 4 lata wydałem ok 5tys zł dużo?Zakup i naprawy i tak taniej niż kupno passata.
Auta tej klasy są zazwyczaj dobrze wyposażone ale ja wole mniej bajerów ale super stan.
Drobiazgi, czsem żarówka,i centralny zamek z pilotem miałem problemy więc po paru wymienionych baterach i lutowaniu przycisku przestalem z niego korzystać,nigdy nie bylem pewny czy auto jest zamknięte bo włącznik był czuły a przy nowej baterii sięgał nawet z 5piętra.
Poważne usterki dla mnie to te które narażają właściciela na nieprzewidziane straty gotówki i niechęć do auta. Ja miałem tylko jedną. Zawsze zostawiam auto na biegu i na ham ręcznym ale nie zaciągniętym na maxa. Pewnego dnia doszło do zwarcia w liczniku i rozrusznik wystartował,auto ruszyło z parkingu(niestyty-albo na szczęście nikogo w aucie nie bylo)i udeżyło w inne poczym się zapaliła 406.Teraz niech gnije na szrocie. Ale mimo to jak znajde okazje kupie sobie 406 po lifcie też 1.8
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 110KM 81kW