: komfortowe zawieszenie,miękkie fotele, bdb wyciszenie i ergonomia składają się na wygodę podróży, zwłaszcza w trasie
Układ hamulcowy
samochód otrzymałem bardzo wyeksploatowany, podejżewam więc, że gdyby był bardziej zadbany to byłoby z nim znacznie mniej problemów.
auto polecam dla osób ceniących komfort, jednocześnie będących w stanie pogodzić się z jego dość licznymi drobnymi usterkami
To co podobało mi się najbardziej to długie biegi i niskie obroty przy wyższych prędkościach, jednocześnie dobra dynamika
duży plus za dobrze dobrane przełożenia , minus za konieczność włożenia sporego wysiłku we wrzucenie jakiegokolwiek biegu, poza wstecznym
jak dla mnie genijaly - doskonały komfort i dobre trzymanie się drogi
jeden z najlepszych elementów samochodu
mam wzrost 184 cm, przeszkadzały mi przednie słupki,
do tyłu nie najgorzej
bez zastrzeżeń, wszystko na swoim miejscu
bez zastrzeżeń, no może poza jednym - padł mi silnik napędzający wentylację, ale dało się wymienić
miejsca moim zdaniem bardzo dużo i z przodu i z tyłu
najlepiej wyciszony samochód jakimkolwiek jeżdziłem
w trasie znośnie, w mieście pali sporo
wysoką notę wystawiam za niską cenę 10 letnich egzemplarzy
dodam jeszcze że korozja nie pojawiła się w ogóle
przeczytałem artykuł o jego usterkach i śmiać mi się chce bo to tak jak by ktoś opisał mój samochód, tj.
- krzywienie tarcz hamulcowych - zanotowałem (nie wpływało to na jakość hamowania, ale trochę na komfort - drgania na kierownicy, co ciekawe wystąpiło tylko po użyciu zamiennika, na orginale wszystko ok.
- zużywanie się łączników stabilizatora - wymieniałem
-cytat: \"Zawodzą elektryczne sterowniki bocznych szyb, [...], dmuchawa w układzie przewietrzania wnętrza\" - mi nawaliły obydwa elementy;-)
jedyną unieruchamiającą samochód awarią było pęknięcie przewodu z lub do chłodnicy - skorodował, dziwne że nie użyto stali nierdzewnej do wykonania tego kawałka rurki,
poza tym notorycznie odmawiała posłuszenstwa fabrycznie montowana sekwencyjna instalacja gazowa - sama się wyłączała, silnik szarpał, wymiana filtrów i parownika nie pomogła
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 110KM 81kW