: CHYBA NIC, JEST TAKIE NA JAKIE WYGLąDA, DUżE, MIłE W UżYTKOWANIU I NIESTETY PALIWOżERNE
jest to auto do jazdy i do patrzenia, cieszy oko, lecz pod kątem usterkowość jest super, poprostu wsiadam i jade
auto pracuje bardzo cicho jak na diesla, w zimę tylko przy mrozach poniżej -5 przy odpaleniu słychać że to jednak diesel, elastyczność bardzo dobra choć prędkość maksymalna na poziomie 170km/h to słabiutki wynik.
trochę za długie przełożenia, jednak bardzo precyzyjne, zero charczenia i szukania biegu
bardzo pewnie się prowadzi i po mieście jak i w długich trasach, stosunkowo wysoko zawieszony, co umożliwia chociażby jazdę na ryby nie martwiąc się o miskę olejową, lecz ta wysokość nie wpływa ujemnie na zakrętach, jedynie czuć że czasami tył chce na spacer
jak na kombi to do tyłu słabiutko
wszystko na swoim miejscu, intuicyjne sterowanie przełącznikami kierownicy, włącznie z radiem
w wersji ze zwykła manualną klimatyzacją trochę za ciepło, byłem na serwisie dwa razy i wszystko wporządku, lecz za ciepło, osobiście wolę nawiew i trochę szybke w dół
zarówno z przodu jak i zz tyłu spokojnie osoby o wzroście nawet przekraczającym 190
nawet przy 170 km/h za bardzo go nie słychać, nawet jadąc bez szyby ( komuś spodobał się lewarek żabkowy w bagażniku
no tu niestety muszę dać minus, przy oszczędnej jeździe poza miastem ( cały czas nie przekraczałem 70km/h ) spalił 5,6ON , jak się jedzie w granicach 130-140 to już wychodzi 9,5ON, a przy 170km/h 13ON, po mieście za to przy lekkiej nodze udało się zejść do 7,2ON ( ale taka jazda usypia - maluchy miały mnie za nic ), a jak jeździ się normalnie to około 9,4-10 ON a przy butowaniu nie chce nawet pamiętać bo potrafi 16 wciągnąć...
chyba nie muszę pisać
jak na francuza bardzo dobrze, wszystkie żarówki i diody się normalnie świecą, no może ta klima
umiera mi pompa wspomagania a co za tym idzie maglownica bo dostała już trochę luzu... niestety koszt regeneracji w nieautoryzowanym serwisie to około 1400zł, pozatym nic się z autem nie dzieje