Ocena kierowcy - Peugeot 406 Kombi

Karoseria : Nierdzewka!!!
Silnik : Wydmuchana uszczelka pod głowicą
Układ hamulcowy : Wymiana hamulców tylnych
Zawieszenie : Naprawa przedniego zawieszenia
Gdyby nie wydatki związane z paliwem i naprawami bieżącymi, byłoby idealnie, ale chyba tak nikt niema. Jestem bardzo zadowolony z samochodu, następny już jeszcze większy i pewnie też turbo benzyna. Polecam.
Ponieważ ma turbinę, ciągnie od 1200 obrotów, strzał jest od 2000 w górę, a najlepiej na trzecim biegu. Poezja.
Od momentu jak urwałem linkę sterującą i została wymieniona, biegi same wchodzą.
Jest bardzo miękki, zarówno zawieszenie jak i siedzenia, ale na zakrętach świetnie się trzyma, ponoć ta wersja ma wzmacniane zawieszenie. Focus I w porównaniu jest bardzo sztywny i trzęsie.
Jedyny problem to trzeba obserwować pole za słupkami i jako że jestem wysoki, nie widać dobrze sygnalizatorów, muszę często się pochylać do przodu. Do tyłu jak to w kombi, dobrze.
Wszystko ok, pod ręką, bajer ze sterowaniem fabrycznym radia w dźwigience przy kierownicy, ustawienie fotela ma wiele regulacji, wszystko pod ręką.
Automatyczna klima robi swoje i latem i w wilgotne dni. Szybko się nagrzewa, musi się napocić by schłodzić, wiele szyb.
Nie spodziewałem się takiej przestrzeni, baardzo dużo miejsca na szerokość z przodu i z tyłu, obecne samochody nie mają takiej przestrzeni w środku Duży bagażnik.
Powyżej 100 na godzinę zaczyna być głośno, opór czołowy.
Zużycie paliwa spore, ale to turbina i ponoć nieudany silnik peugeot`a i jazda po mieście. Części w dobrej cenie i duża dostępność.
Kupiłem za 10 tyś., w tej cenie nie było w lepszym stanie. Pracuje na siebie, choć teraz sprzedałbym go za prawie darmo. Cieszę się że mam najlepszy w historii peugeot`a model. Jakość super, nadal nic w środku nie skrzypi, tak mają tylko audi.
Problem z przełącznikiem kierunku, \"pyka\", trzeba go przeczyścić.
Awarie wynikające z przebiegu i wieku, nie z awaryjności. Zużywanie się elementów zawieszenia - polskie drogi.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 Turbo 147KM 108kW [l/100km]

10,1