Ocena kierowcy - Peugeot 405 II Sedan

4lukas@2com.pl, 21 lat temu
Silnik 1.9 TD 90KM 66kW
Rok produkcji 1992
Peugeot 405 II Sedan 1.9 TD 90KM 66kW 1992-1995 - Oceń swoje auto
Ja bym sie nie zastanawial nad kupnem takiego auta. Pamietam jak go pierwszy raz zauwarzylem przed domem - stwierdzilem ze to pomylka. Ale pozniej...autko jest calkiem fajne: wygodne, duuuzzeeee i ladne. Jedyna wada jest chyba to ze czesci sa drogie i czasami trudno dostepne, ale warto go kupic pomimo takiej malej wady. Dla wszystkich nie zdecydowanych goraco polecam.
Ma buta. Jezdzilem juz wieloma starszymi dieslami - ten jest naj bardziej dynamiczny, ale na czerwona kreske ciezko dojsc :-)
z tym mam lekkie problemy,ale to wina rzuzytych synchronizatorow oraz tarczy sprzeglowej i docisku.
w porzadku, jak amory dobre to mozna w takie zakrety wchodzi ze cho, cho...tylko trzeba uwazac na wyrzucajacy przod w samochodach z silnikiem diesla 1.9 litra.
wszystko widac mozecie mi wierzyc
wszystko jest gdzie trzeba oprocz klaksona, czasami mnie denerwuje
nie narzekam
Miejsca jest full bez przesady, nikt jeszcze na to nie narzekal
tutaj sie nie moge wypowiedziec. Moj blekitny grom ma juz poraz n - ty spawany wydech : -)
Jak sie powoli jezdzi to malo, jak sie bardzo powoli jezdzi na trasie (80-90km/h) to prawie nic.
Tu jest gorzej, aczkowliek troche go katuje wiec ma prawo cos nawalic od czasu do czasu. Wyrobione gumy wokol szyb, stukania w zawieszeniu.
Mialem przygode w stylu wydmuchania uszczelki pod glowica, ale okazalo sie ze byla nie dokrecona, po za tym ostatnio padlo kolo pasowe. Wczesniej nie zaciekawe hamulce, ale biorac pod uwage co ten samochod przezyl to jest bardzo odporny na katon wlasciwie to sie dziwie ze jeszcze jezdzi). Mozna by rzecz "maszyna nie do zdarcia !!!"
Peugeot 405 II Sedan