: diabel,niesamowice elastyczny i silny.bez wiatru jechalem niecale 240 km/h ! nie zartuje!po niezj jest pytanie czy kupil bym to auto jeszcze raz? haha wlasnie kupilem jeszcze raz!! polecam
silnik i elastycznosc-rewelacja.mialem wiele diesli poprzednio i jedyny ktory prawie sie rowna z tym to vw golf tdi.auto zadbane z malym przebiegiem a i nawet te po pol miliona na liczniku ma taka sile ze ciagnie tak silnie jak torpeda ! dzis jechalem ponad 200km/h (znowu) i w sumie cicho w kabinie.niesamowita elastycznosc silnika i tu szczegolnie polecam dodac gazu do oporu przy 140km/h ,\"wgniata w fotel\" :) .silnik rewelacja! niesamowita wytrzymalosc i osiagi!
skrzynka w miare .biegi wchodza dobrze tylko dosc czula . dlugie nieprecyzyjne przelozenia, ale co do wytrzymalosci i niesprawnosci rewelacja.
uwazam ,ze bardzo dobrze jak na swoje lata ,chociaz przy duzych predkosciach na zakretach niepewny (zalezy od wersji ,teraz mam executive,(full opcja ale na zwyklym zawieszeniu ,wczesniej 8 lat temu mialem grdt wersje sportowa dla diesla ,obnizany i powiem ze nawet przy zmeczonym zawieszenu i przebiegu 370 tys prowadzil sie znakomicie.
widocznosc dobra.ale nie w nocy na starych lampach.auto potrzebuje wymiany reflektorow ze wzgledu na starosc odbicia.na nowych lampach tez bez rewelacji troche jakby maluch z duuuza pradnica :).polecam zmiane zarowek!
tutaj doskonale
doskonale! nagrzewa sie szybko,klima manualna i dobrze.tylko ... pewnie wiele takich jak ten(poprzedni tak samo) ma jakis cholerny silniczek za schowkiem ktory halasuje przy nie wlaczonym silniku i przekreconej stacyjce.sprawdze co to ,bo mialem to juz w poprzednim modelu tylko nie bylo tak glosno(mysle ,ze klima potrzebuje gazu :))
ooj tu mam duze ale.duzo miejsca wszedzie na nogi .gorzej dla wysokich 187cm (przy glugim tlowiu i krotszych nogach) .trzeba sie odchyal by nie zawadzac sufitu (tez niektore wersje tylko ,dotyczy glownie wersji w skorze,komfortowo ale wysoko.tak samo nie polecam 306 stki nikomu wysokiemu bo makabra na siedzeniu z wysokoscia nawet przy sportowych wersjach(ja mialem 306 gti 6 biegow,benzynka oczywiscie)
duze brawa.doskonale przy oryginalnym pegeocie bezwypadkowym bez drugiego lakieru ,wiec wszystkie wyciszenia zostaly na miejscu i musze powiedziec ,ze daja rade rewelacyjnie
6 litrow max w mieszanym cyklu i przy czestym 140 km/h ( on lubi szybkosc no i trzeba przedmuchac system :))czesci - jak kazde innego auto w tej klasie a i moze taniej,bardzo latwy w napraw to sam.potrzebne tylko inne klucze ,generalnie gwiazdki i imbusy.
jak auto niezadbane to problem z elektryka a i immobilizer moze byc denerwujacy i kluczyki ( piloty do centralnego sie psuje ,gubi gumke i wtedy szybko nakleic chociaz tasme bo szlag trafi i jak nie masz oryginalnych dokumentow samochodu z kodem do klucza to makabra,koszty okolo700zl plus wysylka . a i jak masz kod to tez slono
odpukac
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 90KM 66kW