silnik pracuje cicho jest jak na diesla bardzo dynamiczny i elastyczny np. na III biegu można jechać 30 km/h i przy wyższych obrotach 80 km/h przyczym diesel i w dodatku wolno ssący nie lubi wysokich obrotów prowadzi to do szybszego zuzycia.
skrzynia jest sztywna. II bieg ciężko wchodzi przy zimnym oleju w skrzyni ale to już od nowości tak jest
auto swietnie trzyma sie drogi. zawieszenie jest elastyczne ale można dużo naładować do niego bo w końcu to combi :)
widoczność jest poprostu super. Żadne auto tej klasy nie ma lepszej widoczności i mysle że w nie jednym merolku albo bmc jest gorsza.
bardzo wydajna dmuchawa. auto szybko nagrzewa sie do optymalnej temperatury. najlepiej ustawić ogrzewanie na szyby wtedy szybko doparowywują i odmarzają zimą
dużo wygodne rodzinne auto. mnustwo miejsca
troche plastikowa tapicerka czeszczy z tyłu ale to chyba przez półke bo ona nie jest sztywno przyczepiopna
auto spala mi ok 6-8 l/100 km ale jak jechałem do niemiec to na zbiorniku 70l zrobiłem 1200 km w mieście i na małych docinkach do 7 l ropy
nie jest drogi można go kupić w bardzo dobrym stanie ok 14 tys zł. osobiście polecam poszukać takiego jak ja mam: diesel, combi, bogate wyposażenie i do roku 1994 ponieważ są lepsze te starsze po pierwsze mój peugeot nie gnije jest zakonserwowany przeze mnie. po drugie są wykonane z lepszych maeriałów.
poprostu trzeba daćo auto i jeżeli jakiś materiał eksplatacyjny sie zużuje trzeba wymienić a nie czekać aż coś nawali.
nie uległ awari na drodze, zawsze dojechał na miejsce
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 D 64KM 47kW