Ocena kierowcy - Peugeot 405 I Sedan

Silnik 1.9 120KM 88kW
Rok produkcji 1991
Okres użytkowania: 1 rok
Peugeot 405 I Sedan 1.9 120KM 88kW 1988-1992 - Oceń swoje auto
Silnik : Bardzo trwały, odporny na "głupotę". Ja w swoim zagotowałem wodę w chłodnicy - wystarczyła wymiana uszczelniaczy zaworowych, pierścienie nietknięte:)
Świetny silnik, bardzo dobrze sobie radzi z tym autem. Żadnych problemów z wyprzedzaniem, daje zużą przyjemność z jazdy kierowcom o agresywnym stylu jazdy.
Srednia, gdy silnik osiągnie 95°C a skrzynka biegów zdąży przejąć temperaturę biegi wchodzą bardzo opornie
Jeżdżę na kołach 185/65 R15 i mam obniżone zawieszenie z przody. Do tego porządne markowe opony. Auto prowadzi się wyśmienicie! Jeszcze nie zdażyło mi się przekroczyć granic przyczepności, a lubię szybką jazdę
Super
Nie miałem żadnych problemów z przyzwyczajeniem się. Przestrzeń w środku na 5.
Bardzo szybko nagrzewa wnętrze nawet w mroźne dni. Minusem jest brak filtra kabinowego.
Dość głośna praca silnika, uciążliwa na dłuższych trasach. Szczególnie gdy kolektor został usunięty a na jego miejsce nie wstawiono tłumika.
Przy nieoszczędnej jeździe średnio 10.6l LPG/100km
Kierowcy dbającemu o dobry stan auta odpłaci się niezawondną eksploatacją
Trzeba dokłądnie się przyjżeć nowo kupowanemu: przewody chamulcowe rdzewieją, chłodnica nieszczelna, belka tylna. Dwa pierwsze - naprawa bezproblemowa i niedroga, w przypadku belki może się okazać kłopotiwa.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.9 120KM 88kW [l/100km]

10,6