Bardzo wygodna pozycja za kierownicą, szeroki zakres regulacji fotela, łatwy dostęp do wszystkich przełączników, doskonała widoczność.
Ogrzewanie szybko nagrzewa wnętrze w zimie a klima jest wystarczająco wydajna by przy ciemnym kolorze nadwozia latem utrzymać w środku temperaturę ok. 20 stopni (przy 30-34 na zewnątrz).
Przeglądy i koszty części w Peugocie zdecydowanie tańsze niż w przypadku Outlandera (mimo, że to to samo auto). Widocznie Mitsubishi uznaje się za markę \"premium\" (standardowy przegląd \"olejowy\" wychodzi w granicach 500-600 zł, podczas gdy w serwisie \"3 gwiazd\" za to samo wołają 800-1000). Zużycie paliwa jak na tak duży samochód - w normie (u mnie średnie za okres z całej eksploatacji wg komputera pokładowego to 7,2 l/100 przy średniej prędkości za ten okres na poziomie 74 km/h - widocznie mój egzemplarz dużo hasał po autostradach).
Nic się nie dzieje
Nie było i chyba się nie szykują (FAP mam podobno jeszcze zdrowy mimo znacznego przebiegu a i zapas płynu \"dopalającego\" wskazuje, że uzupełniono go jakieś 30-40 tys km temu).
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 HDi 160KM 118kW