biorące pod uwage wiek autka i jego francuskie pochodzenie-jest dobrze by nie rzec ze bardzo dobrze.
elastyczność na gazie bez komentarza-za mala pojemnosc w stosunku do masy auta,na benzynce jest OK.ale w końcu coś za coś...albo tanio jeździc na gazie albo płacić za benzyne :)
nigdy nie zawiodła i to jest plus natomiast troszke cięzko wchodzi wsteczny.mały mankament który w zasadzie nie przeszkadza.
układ jezdny...w porządku, bo na naszych kochanych drogach autko jeździ od lat -nastu i jeszcze sie nie rozpadło :)
natomiast bolączki dotyczące tylnej belki zna chyba każdy kto dłużej jezdzi 309-ką :)
jako ze nie jestem wysokim człowiekiem widoczność do tyłu była taka ze nigdy nie widziałem końca auta.pomogło założenie spojlerka na klapie ( P 309 5 drzwi ) i teraz jest i ładnie i widać koniec bagażnika.widoczność w innych kierunkach - bez zastrzeżeń.
autko z początku lat 90 konstruowane w latach 80-tych...czego można oczekiwać?
jak na ten rozdzał wiekowy - dla mnie OK.
szybko sie nagrzewa,dobrze grzeje..plus za możliwość odcięcia dopływu powietrza z zewnątrz,szczególnie przydatne w mieści przy jezdzie za autobusem :)
jest dobrze.
szum wiatru,warkot silnika na wyższych obrotach...idzie sie przyzwyczaic albo podkręcić audio.przy normalnych prędkosciach po mieści OK.
zużycie paliwa podaje dla gazu,dla benzynki jest odpowiednio nizsze o okolo 2 litry w średnim i maksymalnym spalaniu.na trasie nie testowałem-od tego jest gaz by jechac tanio i daleko.zresztą przy pełnych zbiornikach gaz ( 60 litrów ) plus benzyna auto ma imponujący zasięg.
za niewielkie pieniązki mozna nabyc prawie bezawaryjny i w miare duży samochodzik a zwłaszcza ekonomiczny.jesli jest w dobrym stanie nic tylko lać paliwo,pamiętać o okresowych wymianach tego co potrzeba i jeździc...jeździć...jeździc,a co najważniejsze tanio jeżdzic.
drobiazgi...raczej nie mam problemów z nimi,jak już coś wyskoczy to jest to związane z normalną eksploatacją ( szczotki rozrusznika,przepalona żarówka ) czyli praktycznie nic.
jeszcze sie nie zdarzyło by auto zostalo unieruchomione przez poważną awarie.
od 5 lat w moich rękach jeździ...jeździ...jeździ...