Ocena kierowcy - Peugeot 308 II Hatchback 5d

Piotr, 9 lat temu
Silnik 1.2 PureTech 110KM 81kW
Rok produkcji 2014
Peugeot 308 II Hatchback 5d 1.2 PureTech 110KM 81kW 2014-2017 - Oceń swoje auto
Silnik : 3 cylindrowy silnika a wg mnie jeździ lepiej niż nie jeden silnik konkurencji.
Zawieszenie : odczucie niestabilności tyłu auta przy przejeżdżaniu po nierównościach poprzeczynych
autko sprawuje sie doskonale oprócz kilku drobnych rzeczy patrz podskakiwanie tyłu na nierównościach czy tez mniejsza widoczność w momencie gdy samochód jest pełen ludzi
silnik idealnie się sprawuje, od 1 tys obrotów przy naciśnięciu na pedał gazu zbiera się wyśmienicie, a przy wyprzedzaniu nie ma najmniejszego problemu z przyśpieszeniem
pracuje idealnie, delikatnie bez żadnych zacięć i problemów
prowadzi się prawie idealnie, jak jadę po betonowej autostradzie w ogóle nie czuć tych dziur na jezdni jedynie mały dyskomfort jest podczas przejeżdżania poprzez poprzecznie przeszkody np. tory - lekko odczuwalna jest niestabilność tylej osi wydaje się ze tył skacze ale to tylko takie negatywne odczucie jeśli chodzi o samą jazdę to nie czuje się w nim prędkości a dla mnie jazda tym autem to sama przyjemność
widoczność dobra w momencie gdy jadą 1 lub 2 osoby jak jedzie ich więcej to kierowca musi się nagimnastykować aby coś zobaczyć
ergonomia jazdy bez zarzutu - wszystkie przyciski pod ręką, sterowanie radiem na kierownicy a sterowanie wyświetlaczem jest wygodne
jestem pod wrażeniem szybkości działania klimatyzacji, dosłownie 2-3 min wystarcza aby zaczęła grzać lub chłodzić
podczas jazdy 5 dorosłych osób nikt nie narzekał na małą ilość miejsca zarówno z przodu jak i z tyłu na tylnej kanapie samochodu
podczas jazdy autko ślicznie pomrukuje, wewnątrz auta można normalnie rozmawiać czy tez słuchać radia
oprócz podstawowych przeglądów jak i dodatkowych wymian oleju czy filtrów powietrza (wyłącznie na moją prośbę ) to żadnych dodatkowych kosztów nie stwierdziłem.
samochód idealnie wykonany, ładnie wykończony, jeździ bez zarzutu wiec nie mogę się do niczego przyczepić jeśli chodzi o cenę auta to uważam ze jego cena jest odpowiednia do jakości oferowanego auta
oprócz regulacji drzwi kierowcy przy zakupie innych usterek nie stwierdzono
brak poważnych usterek

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 PureTech 110KM 81kW [l/100km]