Ocena kierowcy - Peugeot 308 I SW

Silnik 1.6 HDi FAP 112KM 82kW
Rok produkcji 2009
Okres użytkowania: 1 rok
Peugeot 308 I SW 1.6 HDi FAP 112KM 82kW 2009-2011 - Oceń swoje auto
W aucie zakochalam sie od pierwszego wejrzenia, w tym samym czasie ogladalam jeszcze mondeo, ale jak wsiadlam do zuczka, wiedzialam ze po mondeo nie wroce.
przejechalam 35 tys km w ciagu roku, absolutnie zadnej usterki. FAP to nie problem-trzeba tylko uzywac auta z glowa. Ja tankuje zawsze do pelna (przy kazdym tankowaniu do baku wtryskiwany jest plyn wspomagajacy przepalanie czastek w FAPie), dobrej jakosci paliwo (mieszkam za granica) i codziennie dojezdzam do pracy 60km autostrada- tak wiec nie ma ryzyka,ze FAP nie bedzie nalezycie "przepalony"
Skrzynia w porzadku, z tym, ze auto od poczatku serwisowane w Peugeot, zawsze dokladnie sprawdzane, moze ktos kto narzeka na skrzynie, ma w niej ubytek oleju badz inna usterke?
Auto niezwykle komfortowe, jadac w odwiedziny do Polski (1400km), wysiadam wypoczeta, bez bolu plecow. Podlokietnik, przegrodki na kubek, klimatyzowany schowek- przydaja sie w podrozy i czynia ja naprawde przyjemna.
Nagrzewa sie w momencie, nawet Zima, klimatyzacja bez zarzutu.
Przy stosunku cen paliwa do zarobkow w kraju, w ktorym mieszkam, drozej wychodzi komunikacja miejska, auto jesli chodzi o zuzycie paliwa jest fantastyczne!wymiana oleju (niskopopiolowy TOTAL specjalnie do silnikow z FAP) + filtry w ASO Peugeota to niecale 100 euro.
Auto ma 175 tysiecy, ja przejechalam 35 tys, zadnej usterki od nowosci- mam cala historie z ASO od poczatku, zajezdzal tam tylko na przeglady gwarancyjne i wymiany oleju.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.6 HDi FAP 112KM 82kW [l/100km]

4,7