Idealne jako auto dla 4-osobowej rodziny, do miasta i na rodzinne wypady(nie za duży a mega pojemny)- to jest główny plus tego auta. Dobrze wyposażone(wersja SPORT) min. dach panorama, otwierana tylna szyba klapy bagażnika , czujniki parkowania tył, itp.
Kooperacja z BMW nie wyszła Lwiątku na dobre. Gdzieś w czasie jazdy brak tych 120 koni. Spalanie jak na 1.6 to trochę porażka 8 l/100 w cyklu mieszanym ( fakt że auta nie oszczędzam). Oleje do wymiany max po 15tys. a nie jak podaje producent po 30 tys.
Na trasę niestety 5 biegów to za mało. Trochę haczy wsteczny. Strasznie długi skok wajchy od biegów(po 3 latach nie mogę się jeszcze przyzwyczaić). Generalnie mogła by być trochę bardziej dopracowana. Od biedy ujdzie.
Może być. Z tyłu belka. Nie trzeba wymieniać zawieszenia co roku.
Jak dla mnie OK.
W porządku. Z przodu przeszkadzają trochę słupki ale można się przyzwyczaić.Z tyłu czujniki parkowania + nie za małe lusterka= można wjechać wszędzie.
Wszystko pod ręką. Joystiki do tempomatu i sterowania audio, dla mnie bardziej funkcjonalne niż przyciski na kierownicy
Słabizna. Wiatraki strasznie huczą ( przy większej mocy nawiewu nawet głośniej niż silnik). Klima chłodzi w upały w miarę szybko. Wielki plus za klimatyzowany schowek i dodatkowe nawiewy z tyłu. Dziwne że przy ustawieniu LO (temp. na zewnątrz 7 st.) dmucha mi ciepłe powietrze.
To jest główny atut tego auta. SW w wersji 7-osobowej z oddzielnymi trzema fotelami z regulacją i możliwością przestawiania-super sprawa.
Myślę że nie ma w tej klasie tak zgrabnego nie za dużego a jednocześnie tak pojemnego auta. Dodatkowo świetne fotele. Pomimo braku regulacji w odcinku lędźwiowym to po przejechaniu 500 km, nie odczuwa się bólu pleców i kręgosłupa.
W miarę . Powyżej 130 km/h słychać trochę głośno silnika ale akurat ja lubię ten dźwięk.
Niestety sporo pali( miasto)+ kilka napraw generują pewne koszty. Mogło by być lepiej(dotyczy spalania).
Jest OK.
Wyłamana regulacja podłokietnika(strasznie słaby delikatny mechanizm), na wiosnę i na jesień przepalające się żarówki świateł drogowych. Problem z czujnikiem poziomu oleju(raz pokazuje normalnie raz "--".
Wymiana 50 tys. km całości rozrządu(podobno bezobsługowy na łańcuchu) z winy wadliwego napinacza oraz elektrozawór podający olej na wałek rozrządu.Starta okładzina z koła napędzającego pompę wody która w nietypowy sposób jest napędzana przez pasek(bezsensowne, awaryjne rozwiązanie)- skutek koło napędzające do wymiany. Poza tym już od 2 lat spokój.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 VTi 120KM 88kW