: super auto. posiadam od dwóch lat i zero problemu. mam 1.6 hdi 90km. spalanie małe. koła 16 cali akurat na polskie drogi . w zawieszeniu zero stuków. wsiadam i jade. posiadam climatronic podgrzewane fotele, wszystkie szyby elektryczen, alarm i inne- wszystko działa sprawnie i nigdy mi nie odmówilo pomimo tego że stoji w garażu blaszanym gdzie mam dużą wilgoć gdy go wstawiam w zime lub po jeździe w deszczu.naprawde super auto. przez jakis czas co pewien czas pokazywał mi się komunikat sugerujący awarie spalania i samochód tracił moc do ponownego odpalenia bylo to przy przebiegu 59 tyś co 100 150km, pojechałem na przegląd i poprosiłem o wymiane wszystkich filtrów i sami tez zalecali przy tym przebiegu. zamiast zapłacic 1500 zł zapłaciłem 1100 -dostałem rabat, teraz mam przebieg 62tyś i zero komunikatów. jednym słowem usterki wynikają z niedbalstwa właścicieli. jak się dba to się jeździ a nie płacze bo popsuło.a te usterke która wymieniłem nie stwarzała problemu tylko denerwowała. ale cóż filtry trzeba co jakiś czas wymieniać zwłaszcza paliwa - polskie paliwo zostawia dużo do życzenia, więc co jakis czas wlewam środek czyuszczący wtrsyki diesla.miałem jeszcze dwie usterki - drgała kierownica powyzej 100km/h zużyte klocki hamulcowe. wymiana i znikneło. delikatnie ciekł olej z odmy odpowietrzającej pokrywe zaworów. zero problemu tylko tyle ze było wtym miejscu tłuste i czarne - wymiana w trakcie przeglądu i koszt 60 zł. więc usterka tak naprawde jedna -"wyciek" oleju a raczej sączenie oleju co nie wpływało na jazde tym autem i mogło poczekać do przeglądu. oceniam auto na 5-. i polecam ale z dobrych rąk i z pewną przeszłością jak moje :)))