Auto mam od nowośći, jestem mile zaskoczony francuzikiem, naprawde jak ktoś jeździ nie za duzo ( 20 tys rocznie) , większość po miescie,mając 1 dziecko, bardzo polecam, zero stresu, teraz poczakam na nową generację , ale juz w wersji kombii
Silnik po rozgrzaniu robi się bardzo cichy
Biegi wchodzą dość dobrze, przy bardzo szybkich zmianach nie idzie juz tak idealnie, ale do normalnej jazdy wszystko ok
Układ jezdny jest przyzwoity jak na tak prostą konstrukcję , nie jest to ideał, tylna belka potrafi dobić przy poprzecznej nierówności, ale nie zdarza się to czesto( trzeba bardzo szybko najechac np na tory tranwajowe)
wszystko widac idealnie, wiadomo do tyłu jak to w kompakcie, szału nie ma, pomagają czujniki parkowania
wszystko dobrze przemyslane, nie ma dziwnych rozxawiązań
mimo ze to diesel to szybko się nagrzewa nawet w zimie, mam porównanie do np fiata bravo 1.6 w dieslu, tam to był dramat...
z przodu bardzo duzo miejsca, duza szerokość auta robi swoje
wiadomo nie jest to klasa premium, ale jak na kompakt to wyciszenie dobre, nawet po 40 tys nie ma irytujących dzwieków
zuzycie paliwa przy dynamicznej jezdzie po miescie z włączoną non stop klimą 6,8; trasa jazda \"na maksa\" 6 l, , przeglądy na 20 tys/40 tys - 450 zł netto, naprawy nie stwierdzono
Mysle ze jest warty ceny, po upustach zapłaciłem za niego 50 tys,
jedynie na gwarancji, jakis oring ( 10 min roboty) oraz ogranicznik drzwi( pukał przy otwieraniu)
Przez 40 tysięcy km nie wysąpiła żadna poważna usterka
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 HDi FAP 92KM 68kW