Jeżeli ktoś chce od samochodu, żeby zawiózł go z punktu A do pktu B, to proszę bardzo - niech kupuje. Zapomnijcie jednak o jakiejkolwiek przyjemności z jazdy, o możliwości sensownego i bezpiecznego wyprzedzania. Skrzynia biegów woła o pomstę do nieba (hacząca dwójka to po prostu skandal). Silnik łyka olej i płyn chłodniczy, co w nowym aucie z salonu jest po prostu skandalem. Nie polecam tego auta nikomu przy zdrowych zmysłach. Kupiłem, bo \"stało na placu u dealera\" i było od ręki. Strzeżcie się tego wehikułu.
Silnik dosyć elastyczny jak na tak mizerną pojemność, można wrzucać piątkę już przy 60 km/h i przy luźniej jeździe nawet mało wtedy pali. Niestety przy większych obrotach wyje niemiłosiernie - i nie jest to niestety rasowy gang.
Skrzynia jest nieprecyzyjna, dwójka - a mam auto od nowości - od samego początku przy dynamicznym ruszaniu haczy jak cholera. To samo ze wstecznym. Zatrzymujemy się, sprzęgło, wsteczny i niewiarygodnie doznania dla uszu - a mianowicie: CCCHRRUUUUUUUPPPP - i oto mamy wbity wsteczny.
Trzyma się drogi jako-tako, potrafi wywalić przód z zakrętu, ale to nie jest sportowe auto, więc przy zwykłym użytkowaniu w ogóle nie ma sensu o to pytać.
Tutaj nie mam zarzutów. widać tyle, ile potrzebuje widzieć baba jadąca tym pojazdem po zakupy, bo do tego to auto się nadaje.
Nie mam zastrzeżeń do niczego - wszystko jest \"po europejsku\" - nie ma się do czego przyczepić, wszystko jest tam gdzie trzeba. Chociaż... który matoł wymyślił to, że wycieraczki można wymienić jednie po otwarciu maski? No i żeby wymienić lewą żarówkę w światłach mijania to już trzeba mieć talent cyrkowca.
Zimą jest ok. Kiedy silnik się rozgrzeje, w środku też jest ciepło. Latem natomiast.. o narodzie drogi... Klima huczy jak startujący Tupolew, ale efektów jej działań próżno szukać... poza tym ciekawostka: zbyt niski poziom płynu w chłodnicy ma negatywny wpływ (baaardzo negatywny - czyt. nie działa) na klimatyzację....
Przy wzroście 192 cm za kierownicą mogę usiąść dosyć wygodnie, z tyłu nie jeździłem i średnio mnie to interesuje.
Głośno już od 110 km/h, na autostradzie można ogłuchnąć. Jeżeli dodamy do tego hałas klimatyzacji, która nieudolnie próbuje schłodzić kabinę mamy dosyć masakryczny obraz sytuacji....
Ja rozumiem, że to 1,6 benzyna, i wcale nie pali dużo. Tak szczerze to pali nawet w normie jak taką pojemność - średnia z 57 000 które przejechałem tym autem to 8,2 litra - z czego większość w mieście. To w czym problem? Ano w tym, że to auto nie jedzie tak, że powinno wymagać aż tyle paliwa. Pali za dużo jak na to co daje w zamian.
Nic mi się nie zepsuło.
Nic mi się nie zepsuło.