: Moc, elastyczność, zużycie paliwa, komfort. Mam auto z przed liftingu, ale nie mogę tego już poprawić w edycji samochodu.
Układ elektryczny
: Skomentuj tę usterkę...
Gdyby nie awarie i koszt napraw to samochód byłby rewelacyjny. Od zawsze byłem wierny lewkom, ale po doświadczeniu z 307-ką zmienię markę albo wrócę do starszych peżotów.
Bardzo elastyczny, na każdym biegu pięknie ciągnie.
Nie zauważyłem wad. Działa przyzwoicie.
Do codziennej jazdy bardzo dobry.
Trochę przeszkadzają przednie słupki.
Jeżdżę peugeotami od lat, więc dla mnie wszystko jest na swoim miejscu.
Grzeje i chłodzi bdb.
Rewelacja. Z przodu i z tyłu bardzo dużo miejsca. Fotele bardzo wygodne. Długie trasy nie stanowią problemu dla mojego wrażliwego kręgosłupa. Bagażnik zaskakująco dużo może pomieścić.
Mogłoby być trochę ciszej. Jednak diesel zawsze jest słyszalny.
Nie jest źle. Jak na 1,5 tony masy autka i 136 kucyków to średnie 6,6l (wskazanie komputera, ale pół literka chyba zaniża) przy mojej dość ciężkiej nodze jest chyba dobrym wynikiem.
W stosunku do awarii jest za drogi.
Z drobiazgami nie ma większego problemu. Czasami coś zaskrzypi.
Tu się zaczynają problemy. Przez pół roku użytkowania przejechałem 20tys. km. Na naprawy wydałem 3-4 tys. Padło sprzęgło dwumasowe, problemy są ze spadkiem mocy. Wymieniłem termostat, który kosztuje "tylko" 280zł. O innych rzeczach już nawet nie chce mi się pisać, ale wszystko związane jest z elektryką silnika. Najgorsze jest to, że nikt nie potrafi tego naprawić.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 16V FAP 136KM 100kW