Ocena kierowcy - Peugeot 307 II Hatchback

wojwoj@ce.com.pl, 18 lat temu
Silnik 1.6 HDi 16V 90KM 66kW
Rok produkcji 2005
Peugeot 307 II Hatchback 1.6 HDi 16V 90KM 66kW 2005-2008 - Oceń swoje auto
Podoba mi się! Ale o dłuższy komentarz i bardziej szczegółową ocenę pokuszę się po przejechaniu 10.000 km.
Silnik jest ekstra, aczkolwiek piszę ten komentarz po przejechaniu 500 km po mieście i 1000 km w trasie, czyli trochę jeszcze za wcześnie.
"tępa"
Całkiem dobry, ale w moim poprzednim Seacie Leonie chyba był lepszy.
słupli. słupki słupki i mała tylna szybka.
Pasuje! Wszystko na swoim miejscu, ale muszę sie jeszcze do tego przyzwyczaić.
Jazda na trasie w deszczu, wymuszała co chwilę włączanie osuszacza, gdyż szyba przednia stawała się delikatnie mówiąc mało przeźroczysta. Zaczynało się to w momencie zmniejszania prędkości jazdy. Świadczy to o fatalnej wydajności wentylacji, albo złym sterowaniem intensywnością nawiewu. Z ogrewania jeszcze nie korzystałem. Klimatyzacja dwustrefowa wydaje sie być OK, ale ocenię to po jakimś czasie (samochód mam dopiero dwa tygodnie)
W porównaniu z moim poprzednim samochodem(Seat Leon)-duży plus, chociaż Leon też jak na swoja klasę był niezły.
Jest to jednak diesel, sprężarka, wspomaganie progresywne itp. To musi być słychać.
Za wcześnie na ocenę. W mieście na razie około 7,5 ltr(powinno być 6,1), na trasie 4,8 ltr(powinno być 4,3). Niech się "ułoży"
Kupiłem rocznik 2005 w wersji Premium za 64.000(rocznik 2006 w tej wersji to 82.100) i uważam że jest to rozsądna cena. Natomiast gdybym miał dać 82.100, na pewno wybrałbym coś innego.
Na razie wszystko OK!
Na razie wszystko OK!