Jestem posiadaczem takiego modelu od ponad roku. Samochód sprowadziłem z francji . Jego przebieg przy zakupie wynosił 90000 km. Zacznę od spalania . Często widzę na internecie opinie, że przy jeździe spalanie wynosi 9 litrów. Być może tak jest ale trzeba mieć na uwadze jedno , da się i spalic 10 a i 5 styl opony itp . W samochodzie poniżej 120 kilometrów na godzinę nie odczuwamy jeszcze prędkości i wydaje się , że jedziemy 70 - 80 km/h . Druga sprawa to wydatki, naprawy. Zaraz po przyjeździe z Francji w zawieszeniu były do wymiany tylko łączniki stabilizatora. Z robocizną kosztowało to 80 złotych. Po 1.5 roku na polskich drogach jak ponownie 85 zł i jak narazie nic się niedzieje. Należy jednak przy zakupie zdawać sobie sprawę, że nie jest to samochód dla każdego jesli interesuje nas super przyspieszenie i osiągi to trzeba wybrać 2.0 HDI, Utrata wartości jest taka sama jak dla innych aut ( opinia rze francus traci najwięcej ? wystarczy spojzeć na Skode Seata tam to tracą) mimo opini że, niemcy nie tracą na wartośći nie w polsce. 307 nadaje się idealnie dla rodziny 2+2 najlepiej i disel . Auto malowane cały bok mimo badanie powloki lakieru nic nie wykazało (sam mierzyłem lakier) sprzedawca co dziwne sam mi powiedział ( i stąd wiem że malowanie pod miernik to zero kłopotu dla lakiernika ) a jeszcze jedno auta z niemiec jesli ktoś maży ze są cale albo z małym przebiegiem to jest idiotą ja oglądając te niby dobre auta bylo ich 7 szt załamałem się same strupy ( sąsiad handlarz wytłumaczył mi co to auto z Niemiec na liczniku 250 tyś MIN i lub zdrowo walnięte to innej opcij niema dlaczego ksiązki serwisowe na allegro po 100 zł a Peugota 90% nie da się sprawdzić w ASO.
ten sam silnik jest stosowany w mini ( BMW gupie nie jest wie co wstawia )
na 5 nie zasuguje
ciut za miętki ale konfort mmmm
SUPER miasto 5 - 6 litra
szyby 2x awaria