Silnik do 3000/obr zachowuje się jak miejskie auto, nie kiedy może denerwować brakiem szybkiej reakcji, ale wystarczy kilka dni aby nauczyć się poruszać tym lwem. Do słownie i w przenośni. Jazda powyżej 4000/obr daje wielką frajdę, silnik kręci elegancko do 7000/obr Nie muszę mówić, że wykarmienie 177 koni musi kosztować.
Do pracy skrzyni nie mam nic do zarzucenia, oprócz braku 6 biegu :( po za tym respekt.
Przy masie ok 1650kg na seryjnych alusach 17-kach trzyma się bardzo dobrze. Wielką zaletą tego modelu jest wł/wył ESP :)
Prawie doskonała. Przednia szyba wysoka, a słupki tylne akuratne.
Climatronic dwustrefowy, bez komentarza.
Fotele skórzane wentylowane w kolorze ciemnego czerwonego wina, deska w tym samym kolorze. Przednie fotele b. komfortowe pozwalające na wielogodzinną jazdę. Na tylnej kanapie 3os raczej starczy im przestrzeni, ale w długie trasy zalecane 2os.
Jeżdżę na profilu 50, z tyłu na studzienkach lub większej dziurze morze być nieco hałaśliwie, mi nie przeszkadza, jak coś to polecam większy profil opony. Silnik wydaje delikatny pomruk, dopiero powyżej 4000/ob słychać ryk lwa.
W serwisie, no cóż jak to w serwisie polecam mechaników z serwisu dorabiających w przydomowym warsztacie. Zużycie paliwa polecam LPG. A jak chcesz jeździć pomału to polecam mały silniczek dla małych chłopców.
W tej cenie trudno znaleźć tak dobrze wyposażony samochód, między innymi wł/wył ESP, climatronic dwustrefowy, komputer pokładowy, skóra pod kolor deski, 6 poduszek pow., czujniki deszczu i takie tam.
Jeżdżę od roku i nie licząc wymiany płynów, zaczyna jedno łożysko z przodu trochę głośniej pracować.
Służy mi na codziennie, nigdy mnie nie zawiódł.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 16V 177KM 130kW