Ocena kierowcy - Peugeot 307 I Kombi

Nie kupiłby ponownie
Układ elektryczny : ŻARÓWKI,KOMPUTER,STEROWANIE WTRYSKAMI
Przeniesienie napędu : KOŁO DWUMASOWE,SPRZĘGŁO,SKRZYNIA BIEGÓW
Zawieszenie : TRZESZCZY ,STUKA
NIEZŁA DYNAMIKA KOMFORT I SPALANIE ALE TO NIE REKOMPENSUJE WAD I USTEREK W TYM MODELU NIE MÓWIĄC O STRESIE ZWIĄZANYMz ZE NIE MOŻNA BYĆ PEWNYM CZY WRÓCI SIĘ Z TRASY DO DOMU
1.6HDI 11OKM przy jeżdzie na traie pojawiasię zęsto uczucie wpadania w próżnię jakby silnik się zawieszał jedyna rekompensata to dynamika i elastyczność ale poczucie ze coś tam nie gra jest!!!!przy wyłączaniu silnik kozłuje
to jest porażka!!!!!od samej nowości biei same wyskakiwały z 2 i 3 zwłaszcza!po usunięci defektu problem z włączaniem 3!
komfortowy do przebiegu ok.55tys.km teraz puka prawy tył i trzeszczy lewy przód jak miałoby się za chwikę coś urwać
duże szyby dobra widoczność zbyt małe lusterka jak do tak dużej bryły auta
ok
ok bez zarzutu
ok
w granicach tolerancji silniki VW TDI glośniejsze ale już z kia ceed 1.6CRDI-BEZ SZANS!!!!
miasto gólnie do7litrów,trasa 5-6 w zależności od stylu jazdy
80TYS PLN TO ZA DROGO!!!!! ZE WZGLĘDU NA ZMIANĘ ROCZNIKA 15TYS TANIEJ! ALE TO I TAK DROGO W STOSUNKU CENA/JAKOŚĆ
UWAGA!ŻARÓWKI WYMINIAM GARŚCIAMI ZARÓWNO PRZÓD JAK I TYŁ.POMIJAM TRUDNY DOSTĘP Z UKŁADU NAPĘDOWEGO DOBIGA DO KABINY PISZCZENIE,PLSTIKI POTRAFIĄ ZATRZESZCZEĆ.PRZY PEŁNYM BAKU KOMPUTER POTRAFI SYGNALIZOWAĆ BRAK PALIWA.PRZY NAGŁEJ REDUKCJI BIEGÓW I MAX.PRZYSPIESZENIU SILNIK POTRAFIŁ ZADŁAWIĆ SIĘ A KOMPUTER PRZECHODZI W STAN SERWISOWY NIE POZWALAJĄC NAM JECHAĆ POKAZUJĄC NAM WIZYTĘ W SERWISIE POCZYM NA NASTĘPNY DZIEŃ WSZYSTKO WRACA DO NORMY.FRANCUSKA ELEKTRONIKA TO P A D A K A!!!!!!!!!!
KLOCKI HAMULCOWE WYMIANA PO 35TYS.A JEŻDŻĘ SPOKOJNIE DRĄŻKI REAKCYJNE PO45TYS. ŁOŻYSKA PSJ PO 65TYS. KOŁO DWUMASOWE ZE SPRZĘGŁEM ZACZĘŁO SZWANKOWAĆ PO50TYS I ROZLECIAŁO SIĘ I JEDNO I DRUGIE PO90TYS.NAPRAWA WSZYSTKO NA MÓJ KOSZT. DWUKROTNA PRÓBA KRADZIEŻY POPRZEDNIĄ 307 ALE 1.6 BENZYNA UKRADLI MI I NAPRAWDE NIE WIEM CO MNIE PODKUSIŁO BY KUPIC AUTO MARKI PEUGEOT I WAS PRZYSZLI NABYWCY TEJ MARKI PRZESTRZEGAM PRZEMYŚLCIE SWOJĄ DECYZJE I NIE SŁUCHJCIE PANÓW WSALONIE JAK SPRZEDAJĄ WAM KIT ŻE W TYM MODELU ZOSTAŁO JUZ WSZYSTKO POPRAWIONE TO SĄ NAPRAWDE ŁADNE AUTA ALE TYLKO W SALONIE OBOK PIĘKNEJ MODELKI!MECHANIK KTÓRY NAPRAWIŁ MI KOŁO DWUMASOWE STWIRDZIŁ ZE STOPIIEŃ ZUŻYCIA AUTA WYGLĄDA NA 300TYS.JA ODNOSZĘ WRAŻENIE ZE JEST TO CHIŃCZYK Z PARYŻA

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 8V FAP 109KM 80kW [l/100km]

6,3