Nie chce juz tego auta i nikomu nie polecam, ale kazdy moze spobowac na wlasnej skorze.
Silnik doby i elastyczny, daje duzo mocy juz od 1600 obr. Filtr FAP bardzo kosztowna sprawa, czujnik podcisnienia + przewody - 1000 PLN, wymiana filtra FAP - 2500 PLN. Wbrew pozorom to jest drogie auto. Pol roku uzytkowania wydatek 5000 PLN. Musze teaz odpoczac od francuskiej motoryzacji.... jamais plus !!!
Przy 108000 km padlo kolo dwumasowe. Cena w serwisie 4000 PLN, na Allego da sie kupic za 1200 PLN do tego trzeba wymienic spzeglo (zeby za 20 tys km znow nie odwiedzac mechanika). Lacznie ok. 2500 PLN. "Trojka chaczy" i wsteczny tez (nawet bardzo).
Twardo, zle, niepzyjemnie. Jazda w miescie to meka. Dobre auto na dlugie trasy- tylko nie w Polsce.
Pzod i tyl - przeszacowanie. Po wyjsciu z auta mam wrazenie, ze nie ja parkowalem... Czasami poprawialem... Przedni slupek za szeroki
Steowanie radia przy kieownicy - fajna sprawa - jeszcze sie nie popsulo. Czujni deszczu i zmiezchu zbyteczny.
Na "1" pauja szyby, na "2" troche glosno... Klima dziala, ale po wlaczeniu dziwne zapachy... Przy ustawionym ogrzewaniu na nogi kierowca ma upal (parzy), a pasazer tak srednio - UWAGA na klotnie z pasazeem!
Jestem niski wiec miejsca jest w porzadku, ale Clio mialem wiecej.
Do 90 km/h jest cisz potem zaczyna sie jazda... Przy 120 km/h jak kierowca cos mowi nie odwracajac glowy do tylu - pasazer nic nie slyszy.
Miasto 10 l/100km, srednio: 7l/100km, trasa w Polsce: 5,5 l/100km. Ceny w ASO badzo drogie - ciezko tez o dobrego fachowca. Generalnie trzeba miec szczescie.
Badzo szybka utrata na wartosci
Trzeszcza plastki, probowalem juz wielu metod ich wyciszenia - nic nie pomaga. Denewuje i irytuje. Wysiadam z auta i jestem zly!
Sprzedalem to auto, po niezlym wkladzie pienierznym. Bojalem sie wyjechac gdzies dalej, bo zapali mi sie jakas "kontolka". Ostatnie podroze to stres i oczekiwanie na awarie. Auto jest piekne z zewnatrz - reszta na 2- !!!
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 8V FAP 109KM 80kW