Ocena kierowcy - Peugeot 307 I Kombi

piotrunio_p, 16 lat temu
Silnik 2.0 HDi 8V 90KM 66kW
Rok produkcji 2002
Peugeot 307 I Kombi 2.0 HDi 8V 90KM 66kW 2002-2005 - Oceń swoje auto
Inne : mnogość wyposażenia, m.in. 6 airbagów, automatyczna klimatyzacja, sterowanie radiem w kierownicy (mała rzecz a cieszy:) i przede wszystkim ogrom miejsca. przy tym auto nie jest zbyt ciężkie więc jest dość żwawe
z małym minusikiem za pierdoły
jak na swoje 90KM jest naprawdę przyzwoicie. wydaje mi się że nawet lepiej niż w TDi 90KM
dość gładka zmiana biegów. jedynym problemem było przyzwyczajenie się (po vw skrzyni, która jest wzorem precyzyjności) do wrzucania 2 biegu. ale taki problem to nie problem:)
po prostu dobrze
1,5 mkw powierzchni przedniej szyby może cieszyć. mały minusik za słupki boczne (i głowę pasażera:))
wszystko pod ręką, łatwe i intuicyjne w obsłudze. po 850 km (pokonanych za jednym przysiadem) poczułem się jak w domu:). na siłe można się przyczepić do bardzo głębokiego schowka, opadającego nisko, co utrudnia kierowcy wyciągnięcie z niego czegokolwiek
w przypadku climatronica bez zarzutu
kombi, podwyższone i wydłużone w stosunku do hatchbacka jest ogromne. super bagażnik z siatką do mocowania ruchomych przedmiotów to genialny wynalazek. mój pies wręcz po nim biega (chyba że użyję siatki:))
jak na diesla rewelacja, konkurencja typu TDi czy TDCi wymięka
spalanie na odpowiednim poziomie. w emerytalnym stylu na trasie spokojnie można spalić ok.4-4,5 l/100. minusem są części, których na razie nie musiałem (odpukać) wymieniać
kupiłem go sam w Niemczech w bardzo korzystnej cenie (przy najniższym póki co kursie Euro) więc u mnie doskonały
tylko dobrze bo krótko jeżdżę i nie chce przechwalić. jedyne co muszę zrobić przed zimą to amorki (ale to już dzięki naszym drogom)

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 8V 90KM 66kW [l/100km]

5,7