Wygodny, tani w utrzymaniu, dobry stosunek jakości do ceny.
Bezawaryjny jak dotąd, dobra dynamika, spalanie stosowne do obchodzenia się z pedałem gazu i masą auta. Dobrze współpracuje z LPG. Po przesiadce z TDI zaskoczyła mnie przede wszystkim cisza;)
Bezawaryjna, działa zgodnie z oczekiwaniami, dobrze zestopniowana.
Świetny stosunek komfortu do własności jezdnych. Do tego z racji prostoty budowy naprawy nic nie kosztują.
Ogólnie bez zarzutu, lusterka boczne mogłyby być bardziej z przodu, ale można się przyzwyczaić.
Zaskakująco przemyślane i komfortowe auto. Wszystko na swoim miejscu, przeciwnie do stereotypów o francuskich autach jest całkiem minimalistycznie zaprojektowane.
Mam automatyczną klimę, poza ustawieniem temperatury nic nie trzeba kombinować, działa świetnie.
Jak na wielkość auta jest bardzo dobrze, a panoramiczny dach daje świetne wrażenia, optycznie powiększa wnętrze.
Nie jest najgorzej, ale nie jest to limuzyna klasy premium. Jak na klasę, akceptowalnie.
Jak na masę i dynamikę spalanie w normie. Jeżdżę głównie po Wawie, korki i szarpanina na światłach robią swoje. Najniższe spalanie na trasie krajówkami i częściowo ekspresówką, ale w całości ekodriving. Normalna jazda pozamiejska w okolicach 7,5; autostrada 120-130 km/h 8,2; powyżej 120 spalanie rośnie w tempie ponad 0,5l/10km/h. Odwdzięcza się za to tanim serwisem, w ciągu 2 lat oprócz rzeczy eksploatacyjnych wymieniłem jedynie tłumiki, alternator, części na naprawę zawieszenia po tym czasie kosztowały 150 PLN. Do tego ocynk, więc brak korozji. Przesiadłem się z VW w tdi, który w podobnych warunkach niewiele mniej palił, a generował potworne koszty serwisu i nie żałuję. Do tego komfort, wyposażenie i stosunek jakości do ceny zostawia niemieckie auta daleko w tyle.
Czasem się coś zdarzy jakaś drobnostka, ale nie ma tragedii. Jak na wiek i użytkowanie całkiem dobrze.
Jak dotąd żadnych poważnych awarii, auto nigdy nie zawiodło w trasie.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 16V 136KM 100kW