: Myślałem, że 307 ma tak miękkie zawieszenie, że w zakrętach będzie się bardzo wychylał ale zaskoczył mnie szybkim pokonywaniem zakrętów bez przechyłów na boki.
Samochód dość tani, wygodny, tani w eksploatacji. Polecam 307 1.6 16V 109KM. Najlepiej z LPG.
Silnik, cichy, we wnętrzu prawie go nie słychać, dość ekonomiczny. Jest elastyczny i ma dosyć dobre przyśpieszenie jak na tak duży samochód.
Skrzynia biegów jest ok, przydałaby się 6 bo na 5 biegu ok. 150km/h jest sporo obrotów. Ale ogólnie nie ma się do czego przyczepić:)
Jak na francuza wyjątkowo dobrze trzyma się drogi na zakrętach. Wygodny, komfortowy, jezda jest bardzo przyjemna.
Bardzo dobra widoczność przez dużą szybę z przodu jak i dookoła auta.
Dużo praktycznych schowków, ogromny bagażnik również z praktycznymi schowkami.
No, cóż jak dla mnie idealnie. Bardzo dobrze się nagrzewa w zimie. Szyby nie parują o ile filtr kabinowy jest ok.
OOOOGGRROOOMMMNNYY!!!:) Naprawdę rodzinny wóz. Pomieści wszystko co chcesz.
Cichutko jak w domu. O ile zawieszenie jest ok.
Ceny ją przystępne, 1.6 to najtańszy w naprawach silnik 307. Bardzo ekonomiczny, szczególnie z LPG. Spalanie LPG wynosi: 11/9.5/8 litrów na 100km. (MIASTO/ŚREDNIO/TRASA)
Używany 307 jest bardzo tani jak na tak dobry produkt, nic nie skrzypi, jest cicho, ładnie i bezpiecznie.
Niby wszystko ok, ale zawsze coś w elektryce sie zrobi, np. żarówki się spalą raz na 3 miesiące, jakiś błąd wyskoczy w komputerze ale wystarczy odłączyć akumulator i jest ok.
Raczej nie miałem żadnej poważnej przygody. Najpoważniejszą rzeczą była wymiana sondy lambda i rozrząd:)
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 109KM 80kW