samochód wykonany z kiepskich materiałów, niestarannie wykonany: szczeliny nierówne
przereklamowany HDI , wąski zakres obrotów gdy moment obrotowy faktycznie daje się odczuć
twardy drążek zmiany biegów , wsteczny bieg czasami trzeba powtórnie włączyć bo nie zazębił,
luzy w zawieszeniu po 15000 km, Zawieszenie zbyt twarde jak na nasze "drogi", ogumienie 205/55/16 w wersji 307SW Pramium to w naszych realiach nieporozumienie- twarde niskoprofilowe opony nic nie tłumią, a nsamochód jest delikatny.
bez zastrzeżeń
pojazd wygodny dla 5-ciu osób, lecz w wersji SW trzeci rząd siedzeń zaprojektowano chyba dla lalek.
zimą pomomo włączonej klimatyzacji tylne szyby parują się, gdy jedzie więcej niż 2-osoby
nie odbiega od średniej
przereklamowany
za 80000 zł spodziewałem się jakości i niezawodności, a uzyskałem przeciętne wozidło wyposażone w parę gadżetów typu: czujnik deszczu, automatycznie włączane światła i brak pewności czy dojadę na miejsce.
Nadmieniam , że posiadałem chyba wszystkie marki europejskie i z PEUEGOTA może być zadowolony tylko ktoś kto przesiadł sie z MALUCHA>
kiepskiej jakości tworzywa sztuczne, różnego rodzaju zaślepki wypadają, odpadła uszcelka gumowa przy udsuwanym dachu (Naprawa Gwarancyjna),
wymiana modułu elektronicznego, sterującego wycieraczkami i centralnym zamkiem, ciągłe kłopoty z fabrycznymi głośnikami, które charczą nawet przy niezbyt niskich tonach
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 8V FAP 109KM 80kW