Układ hamulcowy
: doskonałe hamulce i ogólnie pozytywne wrażenie
Może ja mam jakąś udaną wersję ale naprawde czytając inne komentarze nie mogę się przyczepić do tego samochodu. Ładny wygląd, wygodny, jak na razie niezawodny.
Motor ok, cichy jak się rozgrzeje, trochę za dużo po mieście pali 7-8 litrów, w trasie można poniżej 6 zejść jak się oszczędnie leci
nie mam zastrzeżeń, może 6 by się ewentualnie przydała
zawieszenie głośne i tłucze, szczególnie tył. Ja mam opony 205 i trochę ciąga w koleinach, poza tym na dobrej trasie rewelacja, jak przyklejony
za małe lusterka reszta ok
nie jest idealnie ale czepiać się nie można bezsensownie
na klimie ok , sam nawiew działa wg mnie za słabo
bez zastrzeżeń , można dopasować idealną pozycję
jak na diesla bardzo dobrze, mam porównanie do Toyoty Yaris też diesel i Peugeot jest cichutki
w trasie pali bardzo mało jak na moc i masę ok 5-6 litrów. Zdecydowanie gorzej jest na mieście średnio 7,5
Jeżeli taki stan się utrzyma to jest ok. Za stosunkowo nieduże pieniądze mamy spory, wygodny i całkiem porządny samochód. Dla porównania za niemiecki szajswagen lub ford g...o wart trzeba zapłacić sporo więcej
Jak na razie odpukać nie było awarii, raz zapaliła się kontrolka poduszek ale pomogło odpięcie klemy. Podobnie było z radiem przestało grać- klema i po kłopocie. Zaskoczyły mnie wycieki paliwa przy pełnym tankowaniu ale podobno wada fabryczna i nie wolno lać pod korek. Leje do pierwszego odbicia pistoletu i nie ma kłopotów. Sucho
brak
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 8V FAP 109KM 80kW