Ocena kierowcy - Peugeot 307 I Hatchback

Silnik 1.6 16V 109KM 80kW
Rok produkcji 2002
Peugeot 307 I Hatchback 1.6 16V 109KM 80kW 2001-2005 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : myślałem, myślałem i nic nie mogłem wymyśleć z tej kategorii - a szkoda bo może przydałby się chociaż jeden pozytyw dla tego auta [pocieszybym się że totalnego g...na nie kupiłem] - NIGDY WIęCEJ PEUGEOT, NIGDY WIęCEJ FRANCUZóW
Układ hamulcowy : krzywienie się tarcz hamulcowych
Inne : kierunkowskazy przeskakują
Przeniesienie napędu : źle działają biegi
szkoda gadać - nigdy więcej peugeot-a - chyba mniej nerwów i pieniędzy kosztowałby mnie fiat
nie jest źle - ale mogło by być lepiej, na niskich obrotach do 3000 wolno się zbiera ale potem już idzie ok.
nieciekawie wchodzą biegi, bardzo ciężko się wbija jedynka - generalnie mogłoby być lepiej porównując do skody - niebo a ziemia
dobrze się trzyma drogi, na wertepach talepie, głośne
jak w nowoczesnych autach - za duże słupki - przeszkadzają, tył - słabo
nie jest źle - ale tylko dzięki pilotowi w kierownicy od radia
climatronic dobrze dmucha, latem chłodno - w zimie ciepło, generalnie tylko w zimie długo rozmraża przednią szybę
dużo miejsca, fotele wygodne z boczkami, z tyłu jest dobrze
głośny jak się wchodzi na obroty powyżej 3000 - 3500 czyli przy większych prędkościach - zdecydowanie za głośno - trza radio podgłaśniać
miasto - 10l, trasa 8-8,5 - dane z włączoną klimatyzacją; w mieście nie udało mi się zejść poniżej 10, na trasie tylko raz zszedłem poniżej 8 l /100km - generalnie nic ciekawego
chcesz mieć wrzody i nerwicę to nie zastanawiaj się - peugeot jest dla ciebie
makabra - szkoda gadać ale czasami zastanawiam się co się nie popsuło, wypadająca okładzina z pod listwy przy progu, zaczepy od tapicerki jakby zaraz miały wypaść [niektóre to zrobiły], kierunkowskazy odbijają na drugą stronę [skręcamy np. w prawo i włączamy kierunkowskaz w prawo - po skręcie w prawo kierunkowskaz przełącza się na lewo i trzeba ręcznie wracać nim do pozycji "0"], sygnał dźwiękowy działa jak chce i kiedy chce i masa innych pierdół
tarcze hamulcowe - dwa razy wymienione [krzywią się], rozsypał [połamał] mi się docisk sprzęgła, wyciek ze skrzyni biegów, uszczelka pod głowicą nieszczelna przez co musiałem zrobić poważny remont głowicy łącznie z zaworami [koszt - makabra], wyciek z pod jakiś innych uszczelek [już nie pamiętam jakich - tyle tego było - ale gdzieś przy silniku],

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 109KM 80kW [l/100km]

8,8