Fajny samochodzik dła 3-4 osobowej rodzinki lecz zawieszenie za twarde silnik całkiem nie zły lecz bardzo chytry na paliwo ale coś za coś przyśpiesznie całkim nie żle jak mu się depnie, hamulce rewelacja jeszcze nigdy nie widziałem tak czułych abs-ów a za tym tak skutecznego hamowania. Cena samochodu przystępna tylko w promocjach noworocznych.
całkiem niezły lecz tylko po 3500obr.
Ze skrzynią nie ma żadnych problemów biegi wchodzą bardzo ładnie
Samochód ma sztywne zawiszenie a więc odzuwa się każde łatanie jezdni a nawet łączenia asfaltu przez to jest niekomfortowy, jeździłem starszymi samochodami i tamte samochody płyną a 307 czuć każdą nirówność, a na ostrzejszych zakrętach mam wrażenie że mi tył gdzieś ucieka.
Duża szyba przednia, szerokie słupki przednie. Tył mała widoczność i szerkie słupki. na boki bardzo dobrze.
Wnętrze jest całkiem niezłe lecz materiały tandetne po przejechanie 50tyś. km. w Polsce wypadało by po dokręcać wszystkie boczki bo wszystko trzeszczy.
Trzoszkę za słaby nawiew na przednią szybę bo jak zaparuje cała i jedziemy w czasie deszczu to nawet klima nie pomaga.
Ja mam 180cm. wzrostu i jak mam dobrze ustawiny fotel to za mną nie siądzie taki jak ja bo mu kolana się nie zmieszczą ani fotelik samochodowy z 4 letnim dzieckiem. wysoki to jest ale za mało miejsca na nogi.
W moim przypadku musiałem dokupić wyciszenie przedniej maski bo przy prędkościach powyżej 130km./h było głośno że radia nie słyszałem.
na ten temat szkoda pisać.
Przez rok byłem kilkanaście razy w serwisie bo a to klakson nie działał a to mikrostyk w klabie bagaźnika, a to końcówka drążka kirownicy, tylna szyba nie grzała.
Na dzień dzisiejszy jeszcze nic mnie się nie posuło w trasie żebym nie mógł dojechać do somu także jest nieźle a nawet powiedział by że dobrze.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 109KM 80kW