: Dobra widoczność i jest to samochód komfortowy.
: cewka ,przepustnica
: przełącznik kierunkowskazów
: skrzypienie w zawieszeniu
Samochód mimo usterek jest O.K nigdy mnie nie zawiódł w sensie żeby nie dało się go uruchomić ponownie i odjechać do domu czy serwisu..
ma kopa bez pasarzerów 11 sek do setki w dwie osoby jest lekko mułowaty jakby 2 osoby sprawiały mu dużą trudność to dziwnie bo to auto rodzinne....
R- wchodzi z oporami ogolnie skrzynia nie jest rewelacyjna.
Dobrze się prowadzi jest precyzyjny ukł.kierowniczy ,zawieszenie jest twarde nie jak w większości francuskich akurat w tym modelu jest sztywne i dobrze się trzyma drogi.
Widoczność to zaleta tego auta i z przodu i z tyłu rewelacja ,peugeot 307 to cos jakby mały van.
Mogli by lepiej zaprojektować położenie regulacji ogrzewania/chłodzenia powietrza, dużo schowków i są bardzo pojemne to zaleta.
szybko się nagrzewa i chłodzi klima ale czasami czuć jakies nieprzyjemne zapachy mimo nowego filtra kabinowego.
Duzo miejsca w srodku i dla osób niskich i wysokich duzo mozliwosci regulacji fotela i kierownicy , duzo miejsca na nogi , duzy bagaznik.
jest dobrze ale mogło być lepiej
ja jadę pół na pół miasto trasa i mi pali
7.8 l/100 bez klimy a z klima 8.2 l/100 ceny części i napraw nie są wysokie to zaleta.
auto szybko traci na wartości ma nieprzeciętny wygląd ogólnie wykonanie w środku jest dobrej jakości , pół sportowe wygodne fotele w standardzie automatyczna klimatyzacja ale dziwne ze tylko radio kasety..
zaraz po zakupie musiałem wrzucić 2000 tys żeby doprowadzić go do porządku ale i tak był w dobrym stanie.Główne problemy z elektroniką i to największy minus tej wersji lepsze już są peugeoty 307 po 2005 roku.
Czasem występuje kłopot z zamknięciem tylnej klapy bagażnika rozreguluje się pod wpływem temperatury (zima).
miałem kilka problemów np. świecąca się kontrolka airbagów okazało się ze pękła taśma w kierunkowskazach pod kierownica i trzeba wymienić cały przełącznik kierunkowskazów za 700zł(od wrzucania kierunkowskazów wyrobiło się i urwało) potem falowanie obrotów samochód tracił moc w czasie jazdy trzeba było wymienić cewkę za 400zł a teraz mam taki problem ze w w czasie jazdy po przekroczeniu 4000 tyś obrotów nie zależnie od biegu wykluczając 1 bieg wywala jakiś błąd Antypoluion i gaśnie silnik w czasie jazdy np przy wyprzedzaniu! po zatrzymaniu auta i wył/wł silnika błąd znika i da się jechać dalej uważają na max do 4000 tys obr/min moc itp jest ok.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 109KM 80kW