: Wnętrze. Duże, przytulne i wykonane z bardzo miłych materiałów. Można się poczuć jak u siebie :-)
: bierze olej, i na jałowym biegu silnik wpada w drgania
Przyjemne, przyjazne i miłe auto, jeśli będziesz o nie dbał powinno slużyć długo (jak chyba każde :-))
Silnik zupełnie wystarczający do tego auta, zauważalny wyraźny spadek mocy przy włączonej klimatyzacji. Dynamika w mieście całkiem przyzwoita, w trasie przy 2 osobach i bagażu również daje radę (choć nie jest to oczywiście żadna rajdówka)
Nie wiem do końca co tu napisac. Niby wszystko jest ok, auto ma odpowiednio dobrane przełożenia, ale skrzynia lubi sobie zgrzytnąć (zwłaszcza przy redukcji z 3 na 2) i czasem wydaje różne odgłosy przy szybszej jeździe. Mechanik póki co nic nie kazał grzebać.
Zawieszenie dość twarde, i nie wybiera nierównośći zbyt rewelacyjnie czyli pod względem komfortu nietęgo, natomiast bardzo ładnie trzyma się drogi i właściwości jezdne jak ajbardziej na tak.
Widoczność jak w minivanie
Wszystko jest tam gdzie być powinno
W moim egzemplarzu jest klimatyzacja automatyczna, spisuje się świetnie.
Autko bardzo duże w środku dla osób podrózujących z przodu. Daleko wysunięta do przodu przednia szyba potęguje jeszcze to wrażenie. Przesiadłem się na Puga z Forda Mondeo (pod względem przestrzeni auto z czołówki) i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
Z tyłu nie mialem okazji podróżować.
Na przyzwoitym poziomie ale bez rewelacji. Jest OK ale mogłoby być lepiej. Dobrym pomysłem może być rozebranie boczków drzwi i dodatkowe wyciszenie.
W mieście 9 litrów latem na felgach 16\', 9,5 litra na zimówkach 15\'. W trasie 7,5 litra. Trochę dużo jak na 1.6
Auto kupiłem używane, dostałem to czego oczekiwałem
mam auto dopiero pół roku, dotychczas bez poważnych przygód. Notorycznie trzeba uzupełniać spinki nadkoli, odpadają i plastik obciera i zgrzyta. Poza tym latający kierunkowskaz -bolączka wszystkich 307
Szykuje mi się majstrowanie w silniku - samochód bierze olej, i na jałowym biegu silnik wpada w drgania. Pierwsza diagnoza - pierścienie na tłoku na 1 cylindrze. Zobaczymy.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 109KM 80kW