pomimo w/w różnych rzeczy auto jest dobre, ale mogłoby być lepsze...
Jestem pierwszym właścicielem i znam te autko bardzo dobrze(kombi, 2,0 HDi); eksploatowany jest maxymalnie(jeździ 7 dni w tygodniu po całej południowej polsce); silnik chodzi super, są problemy z obudową silnika(uchwyty); poważniejszych problemów nie było i mam nadzieje że nie będzie...
bez zastrzeżeń, jednak 1 za krótka; 3 krótka a 4 rewelacyjna od 60 do 130;
ciekawa usterka po pierwszym roku ekspoatacji - coś się odkręciło w tylnym kole i niemożna było cofać?! usterka naprawiona w ramach gwarancji w serwisie; dziwnie zachowują się koła przednie po wpadnięciu w dziurę - czuć na kierownicy; po 4 latach do wymiany cały przód - najczęściej zaczyna się od prawej strony;
na światłach wysoki kierowca musi się pochylać żeby zobaczyć zmianę światła
przewoże nim bardzo dużo pakunków i muszę stwierdzić że mnie pozytywnie zaskakuje - dużo wchodzi po sam sufit, po złożeniu/wyciągnięciu tylnych siedzeń; pojemny pomimo że auto jest ogólnie małe(wąskie);
ciepło nawet w największe mrozy - sprawdzony i niezawodny; brak klimy i filtra przeciwpyłkowego - w lecie masakra!
sprzodu może być, ale z tyłu tylko dla dzieci - niewygodnie, ciasno, mało miejsca na nogi; dla 3 osoby z tyłu brak zagłówka; auto dobre dla dwóch osób(a pisze o kombi!!!!);
jedyna rzecz do której nie mam zastrzeżeń:)
zużycie paliwa - rewelacja - takie silniki powinny być we wszystkich autach! ceny przeglądów i napraw w salonach - zgroza; nie polecam napraw w salonach - złodzieje; wszelkie zamienniki spisują się w miarę dobrze;
jakość taka sobie a cena mocno przesadzona - auto jest niewarte 60 tys zł na dzień dobry; jest ona podyktowana chyba tym że to peugeot i taki silnik a reszta pozostawia dużo do życzenia
w zimie tylna klapa leci na głowe - słabe siłowniki przy zimnym samochodzie; dobra rada - ogrzej wnętrze samochodu zanim otworzysz klape; pozatym w przy dużym mrozie i częstym otwieraniu tylnej klapy przerywają się przewody i siada tylna wycieraczka, głośniki w klapie oraz ogrzewanie tylnej szyby - jeśli masz problem z jedną tych rzeczy - sprawdź przewody prawy/lewy czarne przy tylnej klapie(widać je gdy jest otwarta); rypie się pilot od centralnego; przełącznik kierunkowskazów lubi szwankować przy przełączeniu w dół;
ktoś wcześniej przy tym roczniku pisał o wadzie fabrycznej w silniku - wymiana pasów przy turbo(chyba) - potwierdzam dwukrotną wymianę, koszt od 900-1400zł u mechanika w salonach napewno więcej;
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 90KM 66kW