Przez tę nieszczęsną półośkę daję zalewdwie ocenę 4 za całokształt. Bez tego byłoby znacznie wyżej.
Trochę głośny, za to ekonomiczny.
Jedynka wchodzi czasem trochę za ciężko. Czasami to samo jest z wstecznym.
Prowadzenie doskonałe. Niestety zawieszenie francuzów jest za delikatne na nasze dziurawe drogi.
Doskonała widoczność na wszystkie stony i to w kombi. Przedtem w innym samochodzie cofałem przyotwartych drzwiach wychylając się z samochodu.
Nic dodać, nic ująć.
Byłoby doskonale, gdyby nie piszczące łożysko od dmuchawy przez pierwszych kilka minut. Koszt wymiany dmuchawy w ASO koszmarnie wysoki. Wolę piszczenie.
Przestrzeni aż za dość. To niewiarygodne, ile to auto ma miejsca w środku. Jeżdżę z 5 osobowową rodzinaą na wczasy w dalekie trasy bez problemów. Do bagażnika (kombi) pakuję 2 szafy z rzeczami.
Brak maty wygłuszajacej pod maską silnika powoduje zbytnie nasilenie hałasu wewnatrz. Ale nie będę dawał za matę w ASO 450 zł.
Zużycie LPG średio do 8 l/100 km. W trasie mniej i to sporo (przy spokojnej jeżdzie). Przeliczając to ma cenę gazu wychodzi znakomicie.
Za tę cenę masz porządny, wygodny, ekonomiczny, ładny samochód.
Piszczy pasek - wymiana na nowy pomogła na chwilę. Czasem coś stuka w desce rozdzielczej. Zapychał się lewy spryskiwacz przedniej szyby - ciągle udrażniałem go szpilką. Przedmuchanie sprężonym powietrzem skutecznie usunęło problem.
Ukręciła się lewa półoś, na dodatek w trasie. Podobno wystąpiła wada lub zmęczenie materiału. Zmuszony byłem korzystać z lawety. Z naprawą kosztowało mnie to łącznie 700 zł i mnóstwo nerwów. Ponadto z poważniejszych napraw (planowanych) robiłem: wymiana uszczelki pod głowicą, wymiana silenblocków w zawieszeniu. Poza tym OK.