Ocena kierowcy - Peugeot 306 II Hatchback

marek1610, 19 lat temu
Silnik 1.8 101KM 74kW
Rok produkcji 2000
Peugeot 306 II Hatchback 1.8 101KM 74kW 1997-2000 - Oceń swoje auto
Auto w tej wersji bardzo szybkie z doskonałymi hamulcami, pewne zachowanie na drodze.
Bardzo dobrze wkręca się na obroty, dobra charakterystyka momentu obrotowego, można jeździć spokojnie na obrotach 2-3 tys, auto dobrze zbiera się od dołu.
Skoki mogłyby byc krótsze.
W tej wersji ciut za niskie opony na nasze drogi, często można uszkodzić felgę, ale to w sumie nie jest wada samochodu, tylko naszych dróg :-)))
Małe lusterka, ładne ale tzreba trochę wyczucia i wprawy, po za tym ok.
Fotele mogłyby mieć dłuższe siedziska i wyższe oparcia, ale wtedy byłoby mniej miejsca z tyłu. Fakt, że robiłem z małymi przerwami po 1,5 tys. km i nie byłem zmęczony świadczy raczej dobrze.
Szybko się nagrzewa, szkoda że klima manualna.
Jak na tę klase auta zaskakująco szeroko, da się jeździć w 5 osób w długa trasę.
Jak na tą klase auta jest dobrze, ale zawsze mogłoby być lepiej.
Zużycie paliwa zależne od stylu jazdy, różnice naewt 4l/100km jeśli ktoś jedzie spokojnie a inny szybko, a że zachęca do szybkiej jazdy, więc przyjemności kosztują. Części broń Boże nie kupować w serwisie!!! Przykład: tylne klocki hamulcowe: seriws ponad 200 zł. grubość nowego klocka ok. 3 mm, zaminnik wysokiej jakości (fakt, po dużych rabatach) ok. 80 zł. grubość klocka ok. 6 mm i wchodzi w zacisk!!! Wnioski nasuwają się same.
kupiłem to auto jako roczne z bardzo bogatym wyposażeniem z Francji, lekko uszkodzone. U nas w salonie cena byłaby z kosmosu, ale ja oceniam na podstawie tego, co wydałem.
Do tej pory nie miałem większych problemów z tym autem, wbrew powszechnej opinii o autach francuskich i nie jest to mój I samochód tej marki.
Brak poważnych usterek. Nigdy nie stanął na drodze, żadnych drogich napraw.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 101KM 74kW [l/100km]

8,7