Ocena kierowcy - Peugeot 306 II Hatchback

Rok produkcji 1999
Peugeot 306 II Hatchback 1.6 90KM 66kW 1997-2001 - Oceń swoje auto
pozytywnie
praktycznie bezobsługowy
w pięciolatku zaczyna się "wciskanie" biegu a nie "wrzycanie", ale to podobno drobnostka do usunięcia
prawie ok, tylko jak zabieram rodzinę na weekend z bagażem to tylne koła chowają się w nadkolach, a to tylko żona z dzieckiem i pampersy w bagażniku
ok
na dłuższe trasy trochę fotele nie zabardzo
w zimie nadmuch na przednią szybę rewelacja, nie muszę skrobać szyb, moment i już ciepło
co się spodziewadź po tej klasie, ok
90 do 100 km/h ujdzie w tłoku
spalanie na trasie rewelacja, przejechałem na całym zbiorniku 1100 km, ale za to 90 km/h
bardzo dobre autko, nie zadrogie, gorąco polecam
drobne wymiany drążków, a wszystko to przez nasze drogi, trochę tłumik się podziurawił, ale do dzisiaj jestem samochodu pewny, wsiadam i jadę nawet najdalej. Ostatnio elektryka dała o sobie znać, fatalne wykonanie wiązki w drzwiach która sie przetarła pozbawiła mnie centralnego zamka, elektrycznych szyb i głośnika w prawych drzwiach. W serwisie do kupienia za 350 zł plus wymiana za 250, a ja znalazłem wiązkę za 50 i wymianę za 50 zł w warsztacie specjalizującym się w francuzach.
raz tylko mi zrobił niespodziankę, kiedy przetarł się pasek od masy - wszystko wysiadło, ale za 9 zł było znowu ok. Nie odwiedzajcie serwisów autoryzowanych - ich ceny to porażka, a i fachowość pozostawia wiele do życzenia, lecz czasami, jak mają dobry humor mogą mile zaskoczyć, jak mnie z tym paskiem masy

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 90KM 66kW [l/100km]

6,5