Auto pomimo przebiegu prowadzi sie bardzo dobrze, przyspieszenie na stałym poziomie moc tak samo, po wymianie tarcz hamulcowych(Brembo) i kloców(Lucas) hamuje znakomicie. Auto nieduzych rozmiarów daje uczucie zwartego i zwinnego samochodu do jazdy szczególnie po mieście. Niskie ceny części (odpowiednie źródła np. Intercars) powodują że auto jest tanie w eksploatacji. Odradzam ASO bo wytrzepią kieszeń. Przy styczniowych mrozach (-25) 5 letni akumulator odpalał bez zająknięcia.
Silnik nie zawiódł mnie ani razu, wbrew opiniom o LPG przejechałem na gazie 190000 km i nic, silnik pracuje wzorcowo, nie przebiera i trzyma wolne obroty na stałym poziomie. Jeszcze jedno przy jakiejkolwiek predkosci czy jest to 60km/h czy 160km/h przy wrzuceniu na luz silnik nie gaśnie. Na gazie przyspieszenie jak na benzynie.
Niewiem dlaczego ale mam juz trzecią skrzynie biegów. Koszta nieduże ale zawsze (500zł)
Co jakiś czas trzeba coś wymienić. Tokońcówka to sworzeń całe szczęscie niezbyt często. Odradzam regeneracji amorów, po wymianie na nowe rewela auto prowadzi sie jak nowe. Przy parkowaniu hałasuje pompa wspomagania, ale można sie przyzwyczaić.
Czasem przeszkadza zabrudzona szyba :). Wycieraczki chodza na jednym biegu i niezbyd długo nacieszyłem sie sensorem deszczu. Zaden elektryk nie chce mi sie tego podjąć a do ASO lepiej nie podchodzić. Więc bujam sie z tym 3 biegiem :).
Nie za dużo przełaczników i tak jest chyba dobrze.
Auto ładnie dmucha i grzeje, bez zarzutów.
Jak sie odpowiednio poustawia fotele to starczy miejsca dla wszystkich.
Jak był nowy było ciszej.
W mieście pali zawsze tak samo czyli standartowa dycha na sto(LPG). Trasa to czasem 7 czasem 8 a czasem 9 litrów i nie wiem od czego to zalezy bo już próbowałem wielu technik.
Cena do jakości jest bardzo odpowiednia.
No tu czasem wyskakują pierdy. Oprócz wspomnianych wycieraczek, urwała mi sie linka maski a dokładnie zabezpieczenie linki przy uchwycie wewnątrz kabiny. Kiedyś miałem problem z prowadnica elektrycznej szyby (taki mały plastik na słupku drzwi) ale od jakiś 50000 km problemu nie ma. Fotel kierowcy zastygł w jednym położeniu i ani drgnie.
Tylko raz trzeba było uzyć linki holowniczej bo padła linka sprzęgła.