Ogólnie mogę ocenić samochód na "dobrze" ze względu na to iż nie mam go zbyt długo, jeśli po roku czasu będzie się tak sprawował jak do tej pory będę zadowolonym właścicielem
Kultura pracy silnika jest taka sobie, klepią zawory (te typy tak mają) ale co do elastyczności nie mogę nażekać nawet na 5 prz prędkości rzędu 60km/h przyśpiesza wyśmienicie
Jak zwykle wsteczny czasami zazgrzyta (wyczaiłem że przed włączeniem wstecznego należy najpierw włączyć 5 a potem dopiero wsteczny w ten sposób eliminuje się przecież tak nie przyjemny zgrzyt), a i podczas trzymania gałki biegów przy wkładaniu 3 po puszczeniu sprzęgła takie dziwne uderzenie w gałkę (nawet jeśli próbuję zrbić to delikatnie - może tak ma być??!!), biegi dosyć długie ogólnie oceniam na "dobrze"
OOO tutaj miła niespodzianka!!! Na zakrętach leci jak przyklejony, na żadnym zakręcie nie pływa, nie ma tendencji do "pikowania" poprostu IDEAŁ można mu zaufać na każdym ciasnym łuku i zakręcie)!!!
OK ale troszkę z tyłu mała widoczność (sedan - tyłek za plecami:-) ale ja chciałem koniecznie sedana więc teraz - "cierp ciało jeśli się chciało" ;-)
Tutaj też jest nieżle wszystko na swoim miejscu pod ręką, ale mam troszkę żalu do mojego lwiątka, że nie ma kołyski w fotelu kierowcy, jestem dość wysoki i mam pewien kłopot (po rozsunięciu maksymalnie fotela do tyłu) z umieszczeniem nóg podczas jazdy tzn. męczą mi się bo muszę mieć cały czas jakoś podkulone (tak jakby właśnie brakowało podwyższenia na uda)
Ogrzewanie super grzeje, tylko trochę słaby nawiew na szybę przednią, a i głośno chodzi wentylator na 3 i 4
Z zewnątrz wydaje się taki mało masywny niczego sobie samochodzik (zapewne zasługa tego wcięcia po środku zamochodu), który nawet przy Lanosie mizernie wygląda, ale to tylko złudzenia... po wejściu do wnętrza auta samochód wydaje się o klasę większy!
Super! bardzo mi się podoba wyciszenie choć tylko do 120 - powyżej szumy się nasilają, silnika nie prawie nie słychać, na początku zanim się nie przyzwyczaiłem zastanawiałem sie czy jeszcze chodzi czy już mogę wysiadać;-)
Noo tutaj niestety gorzej, myślałem że będzie mniej połykał - ale kotek jest wygłodzony... może po wizytach u mechanika coś się poprawi (ma wysokie obroty - nawet gdy się nagrzeje silnik, zawsze powyżej 1100 obr/min) odkręcałem śrubeczkę do obrotów ale nie dało to żadnego rezultatu
Kupiłem go z niemiec - kosztował mnie 6000 + opłaty myślę że nie jest to duża kwota jak na takie autko, wygodny, dynamiczny, elegancki, komfortowy, drapieżny i czasmi wygłodzony LEW:-)
Ok tylko kontrolka od świateł pozyzyjnych świeci się i gaśnie kiedy chce (gdy jadę na światłach oczywiście), podświetlenie tablicy rejestracyjnej też, no i podświetlenie bagażnika cierpi na tę samą dolegliwość - ale to jest wszystko do poprawienia i nic nie ujmuje mojemu kocurkowi
Narazie (puk puk - odpukać) nic się nie działo poważnego, nie mam go długo ale myślę że bedzie wszystko OK, jeżdżę z reguły spokojnie ale czasmi...:-)