Ocena kierowcy - Peugeot 306 I Hatchback

Adam, 19 lat temu
Silnik 1.6 89KM 65kW
Rok produkcji 1997
Peugeot 306 I Hatchback 1.6 89KM 65kW 1993-1997 - Oceń swoje auto
auto pięcio-letnie nieźle wyposażone (brakuje tylko klimy),spory bagażnik(sedan), koszty eksploatacji są niewielkie, nie sprawia niespodzianek, materiały wykończeniowe przyzwoite, fotele dosyć wygodne, przyjemna stylistyka nadwozia(ostatnie wydanie), ogólnie jestem b. zadowolony;
nie jest to auto wyścigowe ale począwszy od 2000 obrotów jest nieźle jak na niecałe 90 koni; silnik elastyczny
oprócz jedynki z którą się trzeba czasem posiłować reszta biegów ok
mięki i wygodny, amatorzy wstrząsów nie będą mieli pociechy z auta
lusterka boczne trochę małe ale nie najgorsze
czytelne wskaźniki i wszystko w zasięgu ręki
jestem b. zadowolony zwłaszcza z ogrzewania zimą, silnik szybko się nagrzewa co pozwala na szybkie rozmrożenie auta (dla nieposiadających garażu)
mam 187 cm wzrostu i zarówno z przodu jak i z tyłu jest dość wygodnie
dosyć głośny od 3500 obr. ale na trasie przy jeździe od 110- 130 km/h jest całkiem dobrze
korzystam z jednej stacji obsługi(nie peugeota) i nie mogę narzekać, ceny części nie są wysokie a robocizna też jest ok; mam zainstalowany gaz więc koszty podróży są niskie (zimą w mieście ok. 11l gazu); spalanie dotyczy gazu, przy benzynie wartości ulegną zmniejszeniu
kupiłem auto używane w 2002r za przyzwoite pieniądze (poniż. 25000) nie bite od znajomego który wypatrzył sobie większe; biorąc pod uwagę stan i wyposażenie zrobiłem b. udany zakup
zimą przy mrozach poniżej 20 st. zamarza zamek w jednych drzwiach, na szczęście takie mrozy to rzadkość; raz na jakiś czas zapala się kontrolka od poduszki; podgrzewanie lusterek przestało działać (podejrzewam wiązkę w drzwiach kierowcy)
żadnych poważnych usterek silnikowych, raz pęknięta sprężyna w zawieszeniu przednim ; oczywiście regularne kontrole pojazdu w warsztacie

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 89KM 65kW [l/100km]

8,7