Ocena kierowcy - Peugeot 306 I Hatchback

ghully@tlen.pl, 17 lat temu
Silnik 1.4 75KM 55kW
Rok produkcji 1996
Peugeot 306 I Hatchback 1.4 75KM 55kW 1993-1997 - Oceń swoje auto
Inne : Całokształt. Naprawdę super auto, serio!
Zawieszenie : tylna belka... naprawa nawet 1000 zł. ale to nie z winy samochodu a naszych wspaniałych dróg
Miły sympatyczny samochodzik. Nigdy mnie nie zawiódł. Przyzwoite osiągi przy stosunkowo niedużym spalaniu. Zawieszenie super! Brak usterek.
Silnik pracuje bardzo dobrze, jest zadziwiająco zrywny i elastyczny. Bez problemu zostawia w tyle 90-konne golfy z silnikiem 1.8. Ma ponad 175000 i jak do tej pory bezproblemowo. Odpala nawet przy -35 st C!
Mogłoby być trochę lepiej. Szczególnie przy zimnym silniku przełożenia wchodzą dość topornie. Przy redukcji na "2" zgrzyta - do wymiany synchronizator (to samo mam w 406 2.0)
Super! Mimo wąskich seryjnych oponek trzyma się drogi jak przyklejony. Dobrze wybiera nierówności. Nie za twrdy, nie za miękki. W sam raz!
w porządku.. :-)
Jak to francuz :-), ale można się szybko przyzwyczaić...
Cierpię na brak klimy, więc w lato - tragedia. Poza tym super! Narzewa się w oka mgnieniu ;-)
nie wiem jak z tyłu (bo nigdy tam nie siedziałem), ale z przodu bardzo dużo miejsca dla kierowcy i pasażera
Super. Jeżeli nie przekracza się 120 km/h w środku jest cichutko.
Przeciętnie pali mi okolo 8l /100 km (z przewagą jazdy w mieście). Naprawy robie na zamiennikach - dobry stosunek jakosci do ceny. Czasami trudno znaleźć dobry warsztat, bo francuzy są "specyficzne"
306´tke kupiłem w 2005 roku od pierwszego właściciela (salon, Polska) za mniej więcej 6000 zł (1996 rok). Wyposażenie to 4 koła i kierownica... i nic wiecej :-) ale dzieki temu nie ma co się psuć. Brak usterek, tanie zamienniki (przyzwoitej jakości) - SUPER :-) Sprawne i niezawodne wozidełko za niewielkie pieniądze... i do tego calkiem ładne (w porównaniu do niemieckich konkurentów).... :-P
Jak na 11 letni samochód - super!
nie mogę się do niczego przyczepić. Wszelkie wymainy/naprawy to rzeczy eksploatacyjne

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 75KM 55kW [l/100km]

7,5