Ocena kierowcy - Peugeot 301 Sedan

Silnik 1.6 HDi 92KM 68kW
Rok produkcji 2012
Peugeot 301 Sedan 1.6 HDi 92KM 68kW 2012-2015 - Oceń swoje auto
Silnik : naprawdę ok
Auto a gatunku budżetowych, wiec z natury przeciętne, ale dwie wady, które nie powinny mieć miejsca: brak osiowej regulacji kierownicy, pseudozagłówki z tyłu!!!
Nie jest źle, acz jak to diesel ma dość wąski zakres użytecznych obrotów, mało pali, ładnie sie zbiera od 1,5 tys. obr.
ZBYT DŁUGIE DROGI PROWADZENIA DRĄŻKA! Namachać się można nieźle, no i w tasie troszke 6 bieg by sie nadał..
daje radę, acz daleko od ideału. przejazd przez nierówność w alfalcie, wyrwę na łuku drogi skutkuje lekkim uskokiem auta na zewnątrz łuku (takie wrażenie)
bez zastrzeżeń. Kufer dość wysoko, ale przy cofaniu czujniki parkowania załatwiaja sprawę:)
Tutaj widać taniość sprawy: brak regulacji osiowej kierownicy - niestety przez to siedzę za blisko pedałów, a aż tak blisko nie chciałem mieć z nimi do czynienia:), brakuje podtrzymania otwierania, zakykania okna choćby po stronie kierowcy, trzeba do końca trzymać guzik...,
daje radę. co prawda brak automatycznej klimy, jest manualna z wyświetlaczem ale ok.
bez zastrzeżeń.
W mieście ok, niestety nie jest to Gran Turismo i powyżej 130kmh na trasie i autostradzie jest głośno. Tak więc wakacyjny wypad na południe europy - szum w uszach i zmęczenie moze być...
tu jest dobrze! Miasto nie przekracza 6,5 litrów w korkach przy ciężkiej nodze. na normalnej trasie spoko mozna się zmieścić w 4,5 litra (bez autostrad!)
jest ok, ale d...y nie urywa!
mam dopiero dwa miesiące... nie wiem
mam dopiero dwa miesiące... nie wiem